Partizan dobija pojačanja iz Boke

0

Portparol Partizana Marko Vjetrović potpisaće tokom vikenda protokol o saradnji srpskog i argentinskog kluba, koji predviđa razmenu igrača, odnosno dolazak mladih fudbalera iz Boke u ekipu iz Humske jedan.

Navijači Boke juniors

"Dogovor je postignut na ‘Sokereksu’ u Johanesburgu i Skupštini ECA u Mančesteru. Ostalo je da se stavi potpis ovog vikenda. Zamišljeno je da mladi igrači Boke juniors dolaze ‘na pozajmicu’ kod nas, gde bi imali priliku da se pokažu na evropskoj sceni. Argentinci imaju najbolju školu fudbala u zemlji, kao Partizan kod nas, imamo sličnu strategiju rada, pa smo se lako našli na pomenutim skupovima", rekao je Vjetrović i dodao:

 

"Boka ima ogroman broj igrača u seniorskom pogonu, od kojih mnogi ne mogu da budu licencirani, pa odlaze na pozajmice u druge argentinske klubove, gde su nosioci igre. Ideja je da takvi fudbaleri dolaze u Partizan, jer je reč o izuzetno talentovanim igračima, a oni bi tu imali priliku da se prezentuju Evropi. To je u interesu i Boke, koja takođe velikim delom živi od prodaje igrača. Sličnih priča je bilo i ranije, poslednja u nizu je bila sa Botafogom, a ništa se konkretno nije desilo. Do realizacije nije došlo jer je u međuvremenu došlo kod njih do promene rukovodstva".

 

Vjetrović bi u Argentini trebalo da dogovori prijateljski meč između Partizana i Boke juniors, koji bi trebalo da bude odigran u nekoj evropskoj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here