UEFA kažnjava srpski fudbalski klub kažnjavaju zbog, prema njima, rasističkog ponašanja navijača u pobedi nad Malatijom (3:1). 

Bacanje objekata, vatromet i blokada stepenica će koštati klub 24.250 evra, a za rasističke ispade će naredna dva meča u evropskim takmičenjima biti bez publike, prema odluci nadležnog Kontrolnog, etičkog i disciplinskog tela (CEDB).

Ukoliko crno-beli izbore prolaz u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, to znači da će dočekati revanš bez potrebne podrške publike. Navijači Partizana neće moći da podrže svoju ekipu ni na eventualnom otvaranju sezone Lige Evrope, ukoliko se izbori plasman, odnosno, u prvom kolu kvalifikacija naredne godine.

Kako objašnjavu iz kluba, kazna se odnosi na prikazivanje “keltskog krsta” i poruka tamnoputom fudbaleru Malatije Mičelu Donaldu, nekadašnjem igraču Crvene zvezde. Najavljuje se i žalba.

Navijaču su upozoravani saopštenjem da “ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parole koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje”.

Izvor:
Vestionline

1 COMMENT

  1. Ovi sto su ostetili Partizan zasluzuju najstrozu kaznu, jer to i nisu navijaci, to su kriminalci! Oni sigurno pojma nemaju sa kjim je Partizan igrao!? Zar ne postoje kamere, da se identifikuju oni koji su doprineli ovako velikoj kazni? Pronaci ih, i tako ih kazniti, da nikada vise im na pamett ne padne, tako – nesto!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here