Tanjug

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastali su se u Štark areni u okviru petog kola regionalne ABA lige. U drugom meču u razmaku od pet dana, opet je bolja bila ekipa Partizana, koja je svog “večitog rivala” dobila rezultatom 98:87.

U utakmici u kojoj ekipa Željka Obradovića nije mogla da računa na kapitena Kevina Pantera, Partizan je pokazao više i zasluženo pobedio komotnom razlikom od jedanaest poena. Kod Zvezde su iz rostera ispali Darko Lazić, Nemanja Nedović i Adam Hanga.

Rezultat po četvrtinama je bio (17:25, 30:11, 25:27, 26:24).

Partizan je, u odsustvu povređenog kapitena Kevina Pantera, predvodio centar Frenk Kaminski, dok se u Zvezdi plejmejker Šabaz Nejpir prekasno „probudio“.

Partizan i Zvezda sada imaju identičan skor u regionalnom takmičenju posle pet rundi – četiri pobede i jedan poraz. Bio je to treći trijumf zaredom za Partizan u utakmicama sa timom sa Malog Kalemegdana. Pobedili su crno-beli u petom meču plej-ofa ABA lige prošle sezone, a potom i prethodnog četvrtka u petom kolu Evrolige, kada je domaćin ponovo bio Obradovićev tim.

Ispostavilo se da je ključni period meča bila druga četvrtina, koju su crno-beli dobili rezultatom 30:11 i vratili se iz zaostatka koji su imali u prvoj deonici. U prvoj polovini treće četvrtine vođstvo domaćih je samo raslo do maksimalnih +19, ali tada je fantastično zaigrao Šabaz Nejpir i gotovo svojeručno smanjio zaostatak na jednocifren broj poena. U četvrtoj četvrtini Zvezda je dolazila i do -6, ali nije stigla do potpunog preokreta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here