MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši Partizana poveli su u finalu regionalne ABA lige posle trijumfa nad Crvenom zvezdom od 88:80 (29:21, 27:15, 17:25, 15:19) u prvom meču finalne serije.

Pred nešto više od 18.000 svojih navijača u Areni, crno-beli su odigrali vrhunsko prvo poluvreme zahvaljujući kome su na kraju i slavili.
Razigrani Kevin Panter je sa osam poena za samo tri minuta na startu doveo Partizan do prednosti od 10:2, a dok se Zvezda mučila da bez Luke Vildose pronađe ritam i igru u napadu, tim Željka Obradovića je samo podizao prednost.
Raspoloženog kapitena pratio je sjajno Ledej i zahvaljujući njihovim poenima (Kevin 14, Zek 11) crno-beli su prvu četvrtinu rutinski rešili u svoju korist sa 29:21.
Zvezda je u prvom poluvremenu pravila problem Partizanu jedino u ofanzivnom skoku, ali nije znala da iskoristi bonus u drugoj četvrtini i tri olako dosuđena faula Panteru, već je birala loša rešenja što su crno-beli kažnjavali i pobegli joj na 20 razlike.
Dok je Panter od 14. minuta grejao klupu, Ledej je dominirao i stigao do 20 poena na poluvremenu za velikih 20 razlike u korist Partizana – 56:36.
Na drugoj strani, očajnu partiju u prvom poluvremenu crveno-belih oslikava podatak da je Kampaco bi najefikasniji sa šest poena, dok su Petrušev i Nedović dodali po pet…
Drugo poluvreme počelo je mirnije nego prvo iz perspektive Partizana, a Zvezda je na krilima Kampaca, Stefana Markovića i Petruševa zaigrala jaču odbranu i uspela da spusti zaostatak na 13 poena (60:47) na polovini treće četvrtine.
Smailagić je sa sedam vezanih poena posle monstruoznih zakucavanja zaustavio Zvezdinu ofanzivu i podigao prednost na 68:51, ali je do odlaska na pauzu Zvezda opet uspela da dođe do deset poena zaostatka (71:61) i vrati se u meč uoči poslednje deonice.
Uporna je Zvezda bila i u poslednjoj deonici, uspela je zahvaljujući Dobriću da spusti razliku na manje od deset poena sredinom četvrte četvrtine (79:71) , ali je Partizan opet lukavo iskoristio brz ulazak u bonus rivala i sa linije slobodnih bacanja držao prednost.
Zvezda je prišla i na 83:77 na tri minuta pre kraja meča, ali je Nedović promašio trojku, zatim i Kamapaco lagan zicer za dva, pa je bilo jasno da nema ništa od preokreta.
Partizan se namučio, ali je sačuvao prednost i poveo u seriji sa 1:0.
Naredni, drugi meč igra se u četvrtak od 20 sati takođe u Areni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here