Partizan protiv Neftčija u plej-ofu za Ligu Evrope

0

Dobro su prošli: Petar Škuletić
 

Partizan će u prvoj utakmici gostovati u Azerbejdžanu. Prve utakmice igraju se 21. avgusta, a revanši su na programu sedam dana kasnije.

 

Partizan i Nefči bili su rivali u grupnoj fazi Lige Evrope 2012, uz podsećanje da su oba meča završena bez pobednika. U prvom kolu u Beogradu nije bilo golova, a u petoj rundi u glavnom gradu Azerbejdžana susret je završen 1:1, a gol za ekipu Vladimira Vermezovića postigao je Aleksandar Mitrović.

"Treba prikupiti informacije o protivniku i ozbiljno se spremiti. Ali, pre toga moramo dobro da starutjemo u našoj ligi. Cilj je da se dočepamo grupne faze Lige Evropa, što bi bio svojevrstan podvig u ovom trenutku. Protivnik zavređuje pažnju i nije neprelazna prepreka za nas. Učinićemo sve da uđemo u grupnu fazu", rekao je Nikolić za klupski sajt.

 

"Nijednog protivnika nisam posebno priželjkivao, žreb je korektan. Naravno da sam optimista", dodao je trener crno-belih.

 

Partizan će prvu utakmicu plej-ofa za grupnu fazu Lige Evropa igrati u Bakuu.

"Bitno je odigrati dobro obe takmice, ako to uradimo i ako se ekipa takmičarski ponaša onda postoji dobra šanša da se prođe u grupnu fazu. Možda ćemo u prvoj utakmici tražiti dobar rezultat koji daje dobre preduslove da u revanšu obezedimo prolaz", rekao je on.

 

Partizan je pre dve godine igrao protiv Nefčija u grupnoj fazi Lige Evropa, a obe utakmice završene su bez pobednika. U Azerbejdžanu je bilo 1:1, a u Beogradu 0:0.

"To poziva na oprez, Partizan nije pobedio u dve utakmice a sad ćemo probati da zabeležimo obe pobede ako je moguće. Sada ćemo krenuti da pratimo protivnika na svaki mogući način", rekao je Nikolić i dodao da ne očekuje probleme sa golmanom Nefčija Sašom Stamenkovićem, koji je svojevremeno branio za Crvenu zvezdu.

 

"Ne znam kakvih problema može da bude… Mi ćemo raditi svoj posao on svoj. Njegovo je da brani a naše da stavimo neki gol u njegovu mrežu", rekao je Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here