Tanjug

Posle Crvene zvezde koja je ofanzivnim majstorstvom srušila francuski klub, i Partizan je uspeo da savlada isti tim, ovog puta u Vilerbanu, zahvaljujući defanzivnoj klinici ekipe Željka Obradovića. Bilo je 88:62.

Utakmica u Lionu bila je neizvesna samo u prvoj četvrtini. Već u tih prvih 10 minuta videlo se da je Partizan mnogo bolji tim, ali uspeo je Asvel da smanji na -4 do kraja četvrtine i oda, prilično varljiv utisak, da može za nešto da se pita u ovom susretu.

On je raspršen već u drugoj četvrtini, u kojoj je Partizan stekao dvocifrenu prednost i rutinski je čuvao do poluvremena. Na poluvremenu je bilo 43:29, uz odlične role Zeka Ledeja na obe strane koša, ali i lepe napadačke periode Danila Anđušića i Frenka Kaminskog (po osam poena). Utakmica je definitivno prelomljena u trećoj četvrtini. Ledeju se priključio Alen Smailagić, Partizan je potpuno razneo Asvel, u jednom trenutku došao i na +30.

Potom je Željko Obradović rešio da malo odmori neke igrače, pre svih Kevina Pantera, koji se u jednom trenutku požalio na bol u nozi. Ali nije ništa bilo ozbiljno, jer se i vratio na parket i nije imao problema u kretnjama. Na kraju rutinsko odrađivanje posla i prva pobeda crno-belih u Evroligi.

Džejms Naneli je na kraju bio najefikasniji sa 17 poena, a zabeležio je i šest asistencija i pet skokova. Igrač utakmice bio je Zek Ledej sa 13 poena, sedam skokova, po dve asistencije i blokade i ukradenom loptom, dok je Alen Smailagić meč završio sa 12 poena, četiri skoka, a kapiten Kevin Panter meč je završio sa 11 poena. U Asvelu Džekson je bio bolji od ostalih sa 16 poena.

Sada Partizan čeka prva dupla nedelja. Prvo u utorak 17. oktobra dočekuje Barselonu, a onda dva dana kasnije gostuje Olimpijakosu u Pireju. Asvel istih dana čekaju gostovanja u Istanbulu, prvo Anadolu Efesu, a potom i Fenerbahčeu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here