Fudbaleri Partizana savladali su Spartak Ždrepčevu krv rezultatom 2:1 (1:0) u 33. kolu Linglong Superlige Srbije.

Tako su matematički obezbedili drugo mesto na kraju sezone, jer su stekli dovoljnu zalihu u odnosu na Vojvodinu i Čukarički.

Ipak, i dalje su crno-beli 12 bodova iza Crvene zvezde kojoj nedostaje samo jedna pobeda u preostalih pet kola kako bi obezbedila četvrtu uzastopnu titulu.

Praktično, jedina važna utakmica do kraja sezone za crno-bele je finale Kupa Srbije u kom će igrati upravo protiv Zvezde 25. maja u Beogradu.

Spartak je, bez obzira na ovaj poraz, blizu toga da obezbedi opstanak jer ima 47 bodova, sedam više od prve ekipe koja se nalazi “ispod crte”.

Tim Aleksandra Stanojevića je od starta preuzeo inicijativu i povremenim napadima, najviše preko Nemanje Jovića, pretio golmanu gostiju Dujmoviću.

Najbolju priliku imao je Takuma Asano u 18. minutu, ali je posle solo-prodora i asistencije Jovića, Dujmović nekako uspeo da odbranio i loptu skrene u korner.

Do 38. minuta nije bilo bolje prilike od te, sve dok Lazar Pavlović nije probio bedem Subotičana.

Igor Vujačić je poslao dugu loptu ka Ivanu Obradoviću, levi bek se izborio za šut, potom i da glavom odbitak prosledi na desnu stranu gde je Pavlović uz dozu sreće uspeo da ubaci loptu u mrežu.

To je dodatno usporilo tempo nastava meča, jer ni Partizan više nije morao da hrli napred, a Spartak u većem delu nije uspevao da dođe do lopte i pravog napada kako bi ugrozio Aleksandra Popovića.

U jednom momentu je Stanojević uveo Nikolu Štulića i Filipa Stevanovića, te je ukupno na terenu imao šestoricu “bonus igrača” (još Pavlovića, Jovića, S. Markovića i Popovića).

Svakako interesantan podatak i pohvalan u momentu kada Partizan nema šta da izgubi u prvenstvu.

Ali, izgubio jeste u ovoj utakmici, i to prednost koju je, činilo se, suvereno čuvao.

U 80. minutu je Igor Vujačić neshvatljivo napravio prekršaj u opasnoj zoni i dao priliku gostima. Srećković je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a odbitak u praznu mrežu smestio Milan Marčić za 1:1.

Iznervirao se Stanojević, ali su njegovi igrači u finišu ipak uspeli da dođu do trijumfa.

Sjajnim pasom Natha za Nikolu Štulića mladi napadač je izbio ispred golmana, a Mihajlo Ivančević ga je oborio sa leđa.

Sudija Nenad Minaković nije imao izbora, pokazao je na “belu tačku” i štoperu Spartaka pokazao crveni karton.

Najstrožu kaznu je izveo Bibars Natho, golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za pobedu Partizana od 2:1.

Partizan: Popović – Živković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić (od 71. Natho) – Asano (od 60. Stevanović), Pavlović (od 71. Jojić), Jović (od 71. Marković) – Holender (od 60. Štulić).

Spartak: Dujmović – Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Vidović – Marčić, Vidaković, Savković – Tufegdžić (od 57. Bijelović), Srećković, Furtula (od 57. Đurasović).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here