Tanjug

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu nad Monakom u 12. kolu Evrolige u dramatičnoj utakmici odigranoj u Beogradu koja je završena rezultatom 89:85 posle produžetka u korist tima trenera Željka Obradovića koji sada ima po šest trijumfa i šest neuspeha u dosadašnjem toku elitnog takmičenja.

Partizan je odlično ušao u utakmicu, trener Željko Obradović je ponovo Smailagića smestio na poziciju niskog krila i odmah je dobio rezultat, potencijalni reprezentativac Srbije je hvatao lopte u napadu, krao u odbrani i bio generator dobrog ritma crno-belih za prednost od 11:2.
Minut odmora koji je zatražio Saša Obradović je promenio tok utakmice, usledila je serija Monaka od 11:1 za preokret, ali je Partizan do kraja deonice preko Nanelija i Vukčevića uspeo da vrati prednost na 16:13.
Brzo su gosti u nastavku došli u egal pa i serijom 7:0 poveli – Partizan je imao pretposlednji napad za pokušaj izjednačenja, ali se na veliki odmor ipak otišlo sa vođstvom za Monako od 35:32.
Mogao je Partizan da bude nezadovoljan i suđenjem, Kaboklu, koji je uz Pantera imao dobar ritam u drugoj deonici, dosuđena su tri prekršaja, što je predstavljalo potencijalni problem za crno-bele.
Otvorio je Partizan zakucavanjem Smailagića, ali su njemu brzo dosuđena dva prekršaja, oba veoma sumnjiva što je značilo da na teren mora Balša Koprivica koji je imao veoma malo minuta u dosadašnjem delu Evrolige.
Partizan je imao probleme na oba kraja parketa, ali je trojkama Nanelija i Pantera uspeo da preokrene i stekne prednost, dok su arbitri i dalje nervirali sve na terenu i na tribinama zbog čudnih odluka i želje da dođu u centar pažnje.
Kažnjavan je Partizan za sve greške u odbrani, rivali su pogađali trojku za trojkom, a crno-beli su u pretposlednjem napadu promašili čak tri što je značilo da će se u finalni kvartal ući sa rezultatom 51:51.
Dožer i Anđušić su lepo otvorili poslednju četvrtinu na oba kraja parketa, Partizan je stekao osam poena prednosti (63:55) na polovini deonice, ali je lošim odlukama dozvolio rivalu da razliku prepolovi zbog čega je trener Obradović morao da zatraži minut odmora.
Umesto 11 poena razlike koje je mogao da donese Anđušić otvorenom trojkom, na taj način je Džejms smanjio na samo poen zaostatka (65:64), što je ponovo Obradovića nateralo na reakciju, ali ponovo promena nije bilo i rival je izjednačio na 66:66, na dva minuta do kraja.
Preko Kabokla je Partizan dobio dva poena, Monako je propustio dva napada, Panter je u poslednjem minutu promašio šut, ali je potom pogodio pošto je loptu ukrao Dožer za prednost od 70:66 na dvadesetak sekundi do kraja.
Tu nije bio kraj, Džejms je pogodio neverovatnu trojku na dve sekunde do kraja za egal od 72:72 jer Partizan nije pravio faul i dopustio je rivalu da se potpuno približi, a zatim i izbori produžetak jer je Panter promašio šut za pobedu.
Preko Dožera i Pantera Partizan je stekao prednost u nastavku, Montejunas je odgovarao i držao priključak Monaka koji se dodatno približio posle greške Pantera, zakucavanja Brauna, ali i pomoći sudije zbog novog dosuđenog prekrašaja u napadu za Smailagića.
Monako je čak i poveo, Partizan se preko Dožera i dobrog čelendža Obradovića vratio u prednost i dva poena viška na pola minuta do kraja da bi na deset sekundi Smailagić realizovao slobodna bacanja, posle namernog faula Montejunasa koji je potom pogodio za dva poena zaostatka na dve sekunde do kraja, a potom je Naneli zapečatio na 89:85.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here