MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši Partizana šampioni su regionalne ABA lige posle trijumfa u velikom finalu nad Crvenom zvezdom u petoj utakmici od 96:85.

U fantastičnoj atmosferi Arene koja je zvanično oborila rekord ABA lige, pošto je utakmici odluke prisustvovalo preko 22.000 gledalaca, crno-beli su zahvaljujući Kevinu Panteru krunisali sjajnu sezonu.
Nošeni glasnom podrškom sa tribina crno-beli su od starta zaigrali agresivno i vrlo brzo stigli do osetne prednosti od 9:2, trojkama Pantera i Madara.
Iskoristili su činjenicu da je Kampaco meč počeo na klupi, a čim je Argentinac ušao u igru Zvezda je našla ritam i počela da prati crno-bele (prišla na 18:14 sredinom prve deonice).
Ipak, nije se snašla u samoj završnici kada su Uroš Trifunović i Zek Ledej trojkama prosto bacili u trans svoje navijače za prednost od 30:18 na kraju prve četvrtine.
Ledej je sa dve vezane trojke podigao razliku na 36:20, Zvezda ostala bez ideje na drugoj strani u napadu što je na kraju platila zaostatkom od 20 poena na poluvremenu.
„Lutao“ je Duško Ivanović, tražio idealnu petorku, kombinovao sa Vildosom, Nedovićem, Lazarevićem, ali je samo Ognjen Dobrić bio na visini zadatka sa 13 poena. Ipak, svaki put kada bi ubacio trojku, Partizan bi na drugoj strani preko Pantera ili Lesora uvećavao prednost.
Sve je u prvih 20 minuta ličilo na onu prvu utakmicu iz serije. Identično je tekla i treća četvrtina u kojoj je Zvezdi proradio šut, a Partizanu stagnirao, pa su se crveno-beli vratili u život.
Dobrić je dobio podršku Bentila i Hasana Martina koji su bili primorani da igraju više jer je Luka Mitrović ispao zbog pet penala, a serijama od pet ili šest poena Zvezda je istopila dvocifrenu prednost rivala. Trojka Kampaca u poslednjoj sekundi za 75:68 vratila je nadu crveno-belima.
Umesto da Zvdzda priđe na 79:78, Dante Eksum je krenuo u svoju seriju rešavanja ovog finala i posle slobodnih bacanja, zatim atraktivim zakucavanjem tri minuta pre kraja odveo Partizan do nedostižnih 85:76.
Ubedljivo najefikasniji u redovima Partizana bio je MVP finalne serije Kevin Panter sa 32 poena, Zek Ledej je dao 15, Naneli 12, a Lesor i Eksum po 10.
Zvezdu je, na drugoj strani, predvodio raspoloženi Ognjen Dobrić sa 18 poena, Bentil je ubacio 15, Nemanja Nedović 12, a Kampaco 10.

2 COMMENTS

  1. Bolje je ništa više komentarisati. Posle 4. utakmice Veliki Željko se zapitao šta se nama desilo,njeer je dete pljuvali prema njemu i auto idu. Danas taj isti Željko ne komentariše topovski udar bačen na autobus sa igračima Zvezde. Dobar scenario. Neko pljuje na tebe, a ti baciše topovski udar. I onda još mrtvo ladno kažeš najdraža titula. Sram te bilo, 0 od čoveka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here