Pas nanjušio Srbina sa oružjem

0

Dok je autobus iz Srbije, na putu za austrijsku prestonicu Beč, ulazio u Mađarsku, carinici i policija su ga na graničnom prelazu kod Segedina nasumično izabrali za kontrolu. U autobusu su kod državljanina Srbije starog 31 godinu, čiji identitet policija za sada ne želi da objavi, nađeni pištolj, municija i nož.
Kako kažu u mađarskoj policiji, u detaljnom pretresu autobusa učestvovala je i jedinica sa psima. Jedan od njih je reagovao kad je pored njega prošao pomenuti putnik iz Srbije, pa ga je policija izdvojila i detaljno pretresla.
– Kod njega su nađeni revolver, municija, ali i alat za obijanje automobilima. U njegovim stvarima još su nađeni suzavac, kao i manji nož, koji je takođe zaplenjen – saopštila je mađarska policija.
Kako sumnjaju u graničnoj policiji, državljanin Srbije imao je nameru da oružje prošvercuje preko granice do Austrije i dostavi ga u Beč, gde je trebao da mu bude isplaćeno 500 evra.
– Policijsko odeljenje za migracije preuzeo je postupak protiv osumnjičenog. Njemu će biti suđeno u ubrzanom postupku jer je priznao krivično delo – dodaju u mađarskoj policiji.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here