pixabay.com

Predsednik Matice Grka u Srbiji Hristos Aleksopulos izjavio je danas da je rezolucija o Srebrenici sramna jer ima za cilj svaljivanje “nečijih tuđih krvavih grehova” na “pravednička pleća” ponosnog i pravednog srpskog naroda.

On je to rekao u Njujorku povodom sednice Generalne skupštine UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici i gde boravi jer, kako kaže, oseća moralnu obavezu prema bratskom pravoslavnom srpskom narodu nad kojim su u 20 veku učinjena tri genocida.

Poručio je da je grčki narod uvek bio i da će biti uz Srbiju.

– Grčki narod je uz Srbiju i srpski narod bez obzira na bilo kakve različitosti u političkim ili ideološkim opredeljenjima. Naša dva naroda, srpski i grčki najbolje poznaju cenu slobode jer smo prvi na kapijama civilizovane Evrope dočekali one koji su hteli da zatru i unište temelje na kojima moderna Evropa počiva. Kako onda mogu i imaju obraza, bilo ko, da srpski narod optuži za genocid!? Zar ovi koji su sponzori te sramne rezolucije ne čuju krike mučenički stradalih milion Srba iz Jasenovca koji su stradali za slobodu te iste Evrope?! – zapitao je Aleksopulos.

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here