Kosovo online
Patrijarh Porfirije u Gračanici

Patrijarh SPC Porfirije tokom besede nakon održane liturgije u manastiru Gračanica poručio je da su svetinje na Kosovu dom svih Srba, i da u njima pronalazimo razlog svog postojanja.

Patrijarh je naveo da na Kosovu znamo ko smo.

– Ovde na Kosovu i Metohiji smo u svojoj kući, razumemo odakle dolazimo. I podsećam svu našu braću i sestre širom sveta na ovu istinu. Kada smo bilo gde drugde, onda smo stranci – rekao je Porfirije.

Podsećajući na podvig kosovskih junaka, istakao je da je u lestvici vrednosti najvažnije da imamo veru u Hrista i razumemo moć molitve. Patrijarh je dodao i da je današnje okupljanje u cilju molitve za mir Srba na Kosovu.

– Vama braćo i sestre koji živite na KiM, došli smo da se molimo sa vama, da se poklonimo vašoj snazi i odluci da čuvate naše svetinje na KiM. To ne bi bilo moguće da nema vere u vašim dušama. Vašom molitvom i postojanošću, i mi ostali isceljujemo se iznutra, rađamo se opet i počinjemo da razumemo da je najvažnije da ištemo najpre carstvo nebesko, da se uzdamo u ljubav božiju – istakao je patrijarh.

On je naglasio da je Kosovo sveto i da na njemu ima mesta za sve ljude, svetinje i vrstu molitve, bez obzira kako se Bogu mole.

Tokom liturgije i besede patrijarha Porfirija, helikopter NATO nadletao je iznad Gračanice i porte manastira.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here