Hadži Marko Vujičić
Patrijarh Porfirije

Patrijarh srpski Porfirije sastao se u petak u Moskvi sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom.

Porfirije je u Moskvu doputovao sa članovima sveštene pratnje povodom molitvenog ispraćaja i pogreba episkopa moravičkog Antonija, vikara patrijarha srpskog i starešine Podvorja Srpske pravoslavne crkve u Moskvi, koji je preminuo 11. marta u prestonici Rusije.

Patrijarh Porfirije je zahvalio patrijarhu Kirilu na ljubavi i pažnji koju je lično pokazivao prema blaženousnulom vladici Antoniju, a posebno na podršci i pomoći koje su mu pružali tokom njegovog lečenja, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

“U razgovoru je istaknuto obostrano zadovoljstvo bratskom saradnjom dve Crkve i dva jednoverna naroda. Posebna pažnja posvećena je izazovima sa kojima se suočava Pravoslavna Crkva”, navodi se u saopštenju.

Srpska pravoslavna crkva ranije je saopštila je da će opelo episkopu Antoniju danas služiti patrijarh Porfirije i patrijarh Kiril u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Nakon toga je predviđen pogreb u porti hrama Svetih apostola Petra i Pavla Podvorja Srpske Crkve u Moskvi, “gde je revnosno službovao Bogu i međubratskoj ljubavi punih osamnaest godina”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here