SPC

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije posetio je danas Veliku Hoču na Kosovu i poručio da je Božić povod za novu suštinsku duhovnu obnovu svakog čoveka, da treba praštati, “graditi mir između sebe” i moliti boga za mir sa Albancima.

– Potrebni smo jedni drugima, svi smo ljudi, svako je čovek, ista krv teče u svakom čoveku – rekao je patrijarh Porfirije.

On je dodao da u ljubavi božjoj ima mesta za svakoga bez obzira kako se oseća i kome pripada.

– Kao i što ova zemlja, toliko široka, velika, plodna, bogata i izdašna, da može još ko zna koliko puta više onih koji sada ovde žive da hrani i nahrani, da svi budu siti i još da pretiče – poručio je patrijarh.

On je rekao da život sa drugima može biti pakao ako drugog vidimo kao protivnika, ali da život sa drugima može biti i raj, ako se ljudi međusobno podržavaju, žive jedni za druge, drugog vide kao ikonu božju, svog brata i prijatelja.

– Važno je da razumemo da je mir duhovna kategorija. Ne možemo imati mir oko sebe ako je nemir u nama. Ako ima netrpeljivosti, mržnje, agresije među nama, unutar nas i sa drugima onda tu nema unutarnjeg mira, nema radosti, nema spokoja – poručio je patrijarh.

2 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. Da bi patrijarh mogao doci jednom godisnje ili u pet godina mi smo morali priznati Kosovo zadnje je priznavanje Kosovskih tablica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here