Patrijarh protiv Prajda: Paradirajte o svom trošku

0

U saopštenju objavljenom na sajtu SPC-a, patrijarh je naveo da se Beogradu i Srbiji "ponovo nasilno nameće besprizorna gej-parada", a da organizatori i "njihovi mentori iz Evrope" ne žele da izvuku pouku iz prethodnih parada.

 

"Ponovo nam se nasilno nameće besprizorna gej-parada: Otpor ogromne većine građana"
 

Patrijarh je kao pouke istakao "otpor ogromne većine građana…, nemir i izazivanje agresivnosti, buđenje rušilaštva i destruktivnosti kod nekih slojeva društva – naročito mlađih, primoravanje vlasti da angažuje skoro sav policijski aparat zemlje radi bezbednosti ove minorne grupe".

 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da dovede iz svih krajeva Srbije na hiljade policajaca, da im obezbedi boravak u gradu Beogradu, dnevnice, obroke, uz realne mogućnosti njihovih povreda pa i životne ugroženosti", naveo je Irinej. On je u ime Crkve organizatoroma i učesnicima Parade postavio nekoliko pitanje, među kojima je i da li se zaštita privatnih prava sme i može ostvarivati "ponižavanjem i gaženjem moralnih osećanja ogromne većine čovečanstva".

 

"Ako je gej seksualno opredeljenje opravdano, i treba ga propagirati, na osnovu čega to isto ne važi za pedofiliju (masovno raširenu u zapadnom svetu), za incest, za skotološtvo i druge načine zadovoljenja izvitoperenog seksulanog nagona? Po čemu je njihovo pravo manje pravo od takozavnog prava vaše seksualne (dez)orjentisanosti", upitao je srpski patrijarh.

 

Parada ponosa 28. septembra od Vlade do Skupštine grada

 

Poglavar SPC-a upitao je organizatore i učesnike Parade ponosa i da li su toliko "zaslepljeni svojom pohotom i egoizmom" da im ne smeta "stavljanje u svoju funkciju čitavog državnog aparata Srbije i pravljenja neosnovanih materijalnih troškova".

 

"Da li vi svojim ‘paradama’ propagirate samo svoja ‘prava’ ili možda pokušavate da nametnete svoj stil življenja drugima, naročito neiskvarenoj deci i neiskusnoj omladini", upitao je patrijarh i poručio organizatorima i učesnicima Parade ponosa da imaju pravo da organizuju Paradu, ali ne o trošku Srbije.

 

"Imate pravo da paradirate, ali samo o svom trošku i trošku svojih nalogodavaca, ma kako se oni zvali, kako za paradu tako i za obezbeđenje, no ne o trošku Srbije: bombardovane, razorene, moralno i ekonomski osakaćene, osiromašene, poplavljene, na stub srama prikovane…", naveo je patrijarh.

 

Počela Nedelja ponosa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here