Tanjug
Nikolaj Petrušev

“Ruska specijalna vojna operacija označila je početak novom fenomenu – svetskoj većini”, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

– Specijalna vojna operacija faktički je označila početak formiranja novog fenomena – svetske većine u okviru koje mnoge zemlje sveta pokazuju spremnost za samostalan razvoj, odbranu nacionalnih interesa i suverenitet od hegemonije SAD i drugih zemalja Zapada – rekao je Patrušev na sastanku o pitanjima osiguravanja bezbednosti Karelije koji je održan u Petrozavodsku.
Kako je dodao, pobeda Rusije nad kolektivnim Zapadom u Ukrajini postaće snažan podsticaj za dalju promenu globalnog odnosa snaga u korist odnosa u kojima vlada međusobno poštovanje, u korist ravnopravnog dijaloga i uspostavljanja policentričnog svetskog poretka zasnovanog na kulturnoj i civilizacijskoj raznolikosti sveta.

4 COMMENTS

  1. O toj p[obedi samo mozes da sanjas. I jutros su ukrajinski drobovi pogodili ciljeve u Moskvi. Svi mediji osim proruskih su to objavili.

  2. Bravo za R III,jako mudar komentar,čovek sve zna ,još da nije zlonameran i neuk bilo bi ok,ovako ispalio komentar pa da vidi kako će dalje,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here