“As” razgovarao s nekadašnjim selektorom naše omladinske reprezentacije u kojoj je bivši napadač “crno-belih” imao značajnu ulogu u osvajanju titule na Svetskom prvenstvu za taj uzrast 2015. u Novom Zelandu.

U senci dolaska 19-godišnjeg Portugalca Žoao Feliksa, dojučerašnjeg golgetera Benfike, u Atletiko za 126 miliona evra, niotkuda je odjeknulo za punu pažnju naše javnosti da je madridski tim doveo i Ivana Šaponjića (21), napadača B sastava lisabonskog velikana u koji je došao iz Partizana u zimu 2016.

Za komentar je pozvan Veljko Paunović, sada trener MLS ligaša Čikaga, koji je Atletikov član bio od 1996. do 2005 (s čestim pozajmljivanjem drugim klubovima). Španski sportski listi ga je odabrao po logici stvari jer je Paunović bio tvorac najveće radosti našeg fudbala u mnogo poslednjih godina, a Šaponjić je zlatnim golovima utirao put tom timu ka omladinskom tronu sveta.

– Prvi put sam ga video u mlađim uzrastima Partizana. Igrom je upadao u oko među vršnjacima. U omladinskoj reprezentaciji bio je mlađi od ostalih dve godine. To je velika razlika u tom dobu, ali on je već imao fizički kapacitet da bude ravnopravan s njima.

Zatim je Paunović podsetio na Šaponjićev doprinos za titulu svetskog prvaka.

– U osmini finala protiv Mađara postigao je pogodak u nadoknadi vremena koji nam je obezbedio produžetke. U polufinalu protiv Malija dao je pobedonosni gol u produžecima.

O tome kako igra…

– Kadar je da iskoristi svaku priliku, ali i da sam sebi i drugima stvori šansu. Ima dobra rešenja u šesnaestercu i ispred njega. Napadač je razbijač. Atletiko je odlična sredina da se dokaže. Stidljiv je dečko, ne priča mnogo, ali u njemu tinja harizma koju treba da razvije. Nećete od njega čuti mnogo reči, a videćete mnogo rada. Poznajući trenera Simeonea, on mora da bude timski igrač. Čolo će mu dati šansu kada uvidi da se Šaponjić trudi za tim.

Paunović je istakao i da se čuo s nekadašnjim pulenom. Objasnio mu je da je Atletiko familijaran klub, ukazao mu je kakav je Madrid grad. Šaponjić mu se, kaže, zahvalio što je o njemu lepo govorio u klubu.

2 COMMENTS

  1. Ovo je izuzetno dobra vest za nas fudbal, da je mladi Saponjic dosao u Atletiko. Ja sam uveren da ce napornim radom kao i radom na svojoj licnosti (psihologija nema mesta za sramezljivost ili ustupke licnosti) ako hocete uspeh i biti \”TOP Profi\”. Ima fantasticne preduslove i na top adresi,a sto je najbolje sve je u njegovim rukama. Daj gas Sapa, zelim ti puno srece i uspeha i nadam se da budes uskoro nezamenjiv u A repki.

    • Na ovoj fotki si trebao malo podignuti ramena i izbaciti grudi (vizuelna psihologija) to bi bila poruka bez reci. Svaka sitnica (kao i govor tela) igra ulogu i na svemu se mora maksimalno raditi (nista ne prepustaj slucaju) samo tako su sanse za uspeh vece i unosnije. L/P

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here