EPA/GEORGI LICOVSKI
Stevo Pendarovski

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski upisao se u knjigu žalosti otvorenu u školi “Johan Hajrih Pestaloci” u Skoplju, koju je pohađala ubijena 14-godišnja Vanja Đorđevska.

“Počivaj u miru Vanja! Saučešće porodici, prijateljima, školskim drugovima”, navedeno je u objavi na Fejsbuk profilu Pendarovskog.

Pendarovski je bio u pratnji supruge Elizabete Đorđevske, koja se takođe upisala u knjigu žalosti, prenosi makedonska TV Sitel.

Krivični sud Severne Makedonije odredio je sinoć zadržavanje do 48 sati ocu ubijene 14-godišnje Vanje Gorčevske, ”kako ne bi pobegao ili ometao istragu”, preneo je skopski portal Plusinfo.

Aleksandar Gorčevski priveden je u Krivični sud, nakon što je u utorak saslušan u Tužilaštvu, gde je, kako su preneli skopski mediji, negirao krivicu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je sinoć da je raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim, koji je prvoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje i 74-godišnjeg muškarca iz Velesa Pančea Žežovskog.

Motiv otmice i ubistva devojčice je, navodno, novac koji je Vanjina majka dobila od prodaje stana.

Telo devojčice nađeno je u nedelju, a za devojčicom se tragalo od 27. novembra.

Vanja je odvedena u atar sela Brazda, gde je ubijena samo dva sata nakon otmice.

Ona je, prema rečima nadležnih, ubijena na brutalan način tako što je vezana upucana iz pištolja, a potom zakopana.

Kada je reč o ubistvu 76-godišnjeg Žežovskog iz Velesa, Tužilaštvo tvrdi da je on ”kolateralna žrtva”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here