EPA/Yuri Kochetkov

Oružane snage Ukrajine će bez obnavljanja američke vojne pomoći morati da odlučuju koje gradove su u stanju da zadrže, izjavila je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

– Mi nećemo moći da dostavljamo tu kritično važnu pomoć Ukrajini i ukrajinske snage će morati da naprave izbor i donesu odluke koje gradove, koja naselja će moći da drže uz pomoć onoga što imaju i onoga što partneri nastavljaju da im šalju – rekla je Sing na brifingu za medije.

Ona je pozvala Predstavnički dom da odmah posle Senata usvoji zahtev Bele kuće za pomoć Ukrajini u visini od 60 milijardi dolara, bez kojih SAD ne mogu da nastave da Kijevu isporučuju vojnu pomoć.

Pored toga, prokomentarisala je to što su ruski vojnici zauzeli Avdejevku istakavši da je tamo, „nažalost“, bilo neophodno „strateško“ povlačenje vojske kako bi se sačuvali artiljerija i municija.

Ranije, Senat SAD podržao je predlog zakona o dodeljivanju pomoći od 95 milijardi Ukrajini, Izraelu i Tajvanu bez mera za zaštitu američke granice. Od tih 95 milijardi dolara, 60 je namenjeno Kijevu. Trenutno se čeka da i Kongres usvoji taj zakon kako bi on stupio na snagu.

Podsećamo, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. februara da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad gradom Avdejevka u DNR.

1 COMMENT

  1. Zato dostavljate Izraelu da se rese Palestinaca. Ne mozete ni vi sve, zar ne? Zato imate bazu i na Kosovu i u Turskoj i sirom sveta…nije vam lako…vama je najteze, hahahah.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here