Penzioner s pivskim stomako

0

m

As o čijoj je neprimerenoj figuri svet najviše brujao tokom poslednje decenije svakako je Ronaldo. “Fenomena” su zbog viška kilograma i očigledne ljubavi prema dobrom jelu kritikovali i dok je bio mlađi, ali još više i oštrije u doba kad je nosio dres madridskog Reala. Stručnjaci su ukazivali da njegova kolena i kičma ne mogu da nose s lakoćom tu težinu i da je to osnovni razlog njegovog čestog povređivanja. Kad je prelazio u Milan navijači Intera spremili su mu uvredljive transparente, a bio je predmet pošalica u štampi i kad su svet obišle fotografije kako se odmara na plaži. Na njima je ličio više na nekog penzionera, sa pivskim “pojasom za spasavanje”, nego na fudbalera koji je davao golove u finalu Mondijala.
– Ronaldo ima toliko kila više da je to već komično – rekao je komentator u TV prenosu njegove povratničke utakmice u dresu Korintijansa. A, onda…
Onda se dogodio poslednji minut utakmice u kojoj je ovaj brazilski tim grčevito jurio izjednačenje. Izveden je korner i loptu je glavom kraj druge stative dočekao “Fenomen” i – poslao je u mrežu. Cela ekipa mu je potrčala u zagrljaj. U međuvemenu je nastavio da trese mreže i ponovo bude – kralj golova.
– Možda je debeo, ali majstor ostaje majstor – poručuju Ronaldovi saigrači i obožavaoci, a slavni Pele je predložio da ga vrate u reprezentaciju Brazila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here