Penzioneri na sudu: Ne damo da nas država pljačka!

0

Penzoneri traže pravdu: Pljačkaju nas, a kažu da štede
 

"Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija je kratak, nejasan i potpuno neustavan, jer su penzije stečeno i neotuđivo pravo", rekao je na konferenciji za novinare predsednik USPS Milorad Vujasinović.

 

"Mi nismo protiv Vlade, ali je Vlada protiv nas. Ona je učinila da oko 700.000 penzionera postanu građani drugog reda", rekao je Vujasinović.

 

Kako je kazao, Vlada dovodi u pitanje visinu penzija onih građana koji su 1950-ih godina izgradili puteve, pruge i mostove u Srbiji.

 

On je ocenio da je Vlada takvu reformsku meru mogla da donese samo ukoliko proglasi bankrot države. On je takođe ocenio kao sramnu odluku Saveza penzionera Srbije da podrži taj zakon dodajući da je Partija ujedinjenih penzionera Srbije partija vlade, a ne penzionera.

 

Potpredsednik USPS Miša Lazović kazao je da je zakon definisan kao privremeno uređivanje isplate penzija iako nije precizirano do kada će on biti na snazi i da li će penzionerima biti vraćen taj novac.

 

On je ukazao na problem vojnih penzionera koji su potraživali od države dve milijarde dinara, ali kada je njihova žalba stigla do Strazbura dug države prema njima narastao je na 20 milijardi dinara ukazujući da će to plaćati poreski obveznici Srbije.

 

"Ako se neko odvaži da stavi ruku u nečiji džep bez pitanja, to se onda ne zove štednja već krađa", kazao je Lazović.

 

Na konferenciji je rečeno da je USPS 26. oktobra bio u Briselu i razgovarano je sa članovima Evropske federaciuej penzionera i starih lica koji podržavaju njihove stavove i ovu inicijativu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here