EPA/Andrej Čukić
Miloš Teodosić

Miloš Teodosić je pre nekoliko dana završio učešće u reprezentaciji jer mu je Svetislav Pešić rekao da želi da računa na druge igrače na njegovoj poziciji. Takođe je rekao da je postojala opcija da Teo ide na Evrobasket i da tamo bude rezerva, ali da on nije takav igrač.

Pešić je rekao da Teodosić nije “precrtan i odstranjen” kao što su preneli mediji, ali i da nije hteo da bilo šta komentariše pre konferencije za medije u ponedeljak.

– Sa Teodosićem je obavljen dobar razgovor, to nije bila laka odluka – ne samo što je on dugo u reprezentaciji, nije laka ni za jednog igrača. Možda je malo iznenađen, ali to je sastavni deo sporta. Rekao sam mu da mu ne mogu ponuditi status i mesto koje je dosad imao u reprezentaciji, i da se okrećem igračima koji mogu u ovom trenutku više da daju – rekao je Pešić.

Selektor je objasnio i zašto nije zadržao Teodosića da bude rezervna opcija u nacionalnom timu.

– On je kapiten reprezentacije, dao je mnogo timu. Postojala je ideja da ostane, da bude rezervni igrač, ali on nije igrač da bude rezerva. U ovom trenutku sam mislio da imam bolja rešenja od njega na toj poziciji. On se zahvalio, a i ja sam se zahvalio na načinu na koji je on to prihvatio – naveo je Pešić.

Teodosić je za reprezentaciju Srbije igrao prvi put još na Evrobasketu u Španiji 2007. godine, a zatim se svake godine odazivao selektorima dok nisu počele da ga muče povrede. Tako je propustio prvenstvo u Sloveniji 2013. godine, nije igrao ni na Evrobasketu 2017. kao ni na Svetskom prvenstvu 2019.

Odazivao se uglavnom na sve utakmice kvalifikacija kada su mu povrede to dozvoljavale, a igrao je i minulog leta u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

1 COMMENT

  1. Nije šija nego vrat! Šta je drugo nego otpisan! Nego, lepo muje objasnio, da nije ono što je bio! Sad samo da vidimo, dali si ti ono što si bio! Toliko s hvali, kako prati igraće, a za njega je tek kad suse sakupili video, da nije nešto bog zna šta, imamo mi puno njih boljih na njegovom mestu! Važno je ipak,da ima najvažnijeg igraća, Kalinića!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here