Iako je u novoj godini košarkaška sekcija katalonskog velikana u rezultatskoj krizi, naš trener na njenoj klupi ima puno poverenje predsednika kluba Đordija Bartomeua.

U poslednje četiri utakmice u španskom fudbalskom prvenstvu Barselona je savladala samo Alaves na Nou Kampu (4:1), a triput je igrala nerešeno. Bila je bleda i u španskom “klaisku” jer je Real na njenom polju odneo taktičku pobedu (0:0). U polufinalu nacionalnog Superkupa, koji je u Saudijskoj Arabiji prvi put igran kao završni turnir četiri tima, madridski Atletiko je načinio potpuni preokret s dva gola u poslednjih deset minuta (3:2).

Ernesto Valverde je morao da plati ceh. Španski prvak je već imenovao Kikea Setjena za novog trenera.

Barselonina košarkaška sekcija, predvođena Svetislavom Pešićem, koji joj je doneo evropsku krunu 2003, završila je prošlu godinu s dve sigurne pobede pred svojom publikom. U ligaškom okršaju najljući rival je preslišan s 83:63, a u Evroligi Olimpijakos s 90:80.

Pešić u raspravi sa sudijom na meču s Makabijem u Tel Avivu

Ipak, 2020. nije krenula dobro. Barsa je izgubila tri utakmice uzastopno u vodećem klupskom takmičenju evropske košarke, u 19. kolu i protiv Makabija, koji u Tel Avivu ne zna za poraz (svih devet uspeha), a u domaćem prvenstvu izvojevala je tesnu pobedu kao gost Burgosa (82:80), ali je u sledećem kolu kod kuće poražena protiv Bilbaoa na produžetak (94:92). Real se tako izdvojio na čelu s pobedom više.

U Evroligi Barselona ima skor 13-6 kao i Makabi i evropski prvak CSKA (odmakli su Efes sa 16-3 i Real s 15-4). Predstoji joj velika borba da bude među četiri prvoplasirana tima kako bi u četvrtfinalu imala prednost domaćeg terena. U četvrtak je gost probuđenog Fenerbahčea, a zatim dočekuje Zvezdu (23. januar).

Iako u poslednjih pet utakmica ima četiri poraza Pešićeva pozicija je čvrsta. I dalje mu se bespogovorno veruje da će Barseloni u ovoj sezoni doneti prvu titulu evropskog prvaka posle deset godina, a i prvu u španskoj ligi posle šest.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here