U derbiju 20. kola Evrolige Barselona pobedila Fenerbahče u Istanbulu s 80:74 (24:12, 18:27, 19:17, 19:18).

Četvrta pobeda Fenerbahčea uzastopce značila bi da je to i četvrti uzastopni poraz Barselone, ali je španski tim iščupao vredan uspeh u borbi za vrh tabele. Koliko je turski vicešampion danas stabilniji govori i to što ga je pre nepuna dva meseca, dok je bio u velikoj krizi, Barsa pred svojom publikom savladala kao da je najveći autsajder Evrope – 89:63.

Pošto je Fener podigao glavu, drugo i nije moglo da se očekuje nego vrhunsko trenersko nadmudrivanje Željka Obradovića i Svetislava Pešića, koje su njihovi igrači sprovodili u delo. Barselona je u većem delu bila bolja, a u 33. minutu Fenerbahče je poveo prvi put (62:61).

Domaćin nije uspeo da ostane u tom ritmu. Usledila je Barselonina serija 8:0, ključna da se voda navrne na njenu vodenicu.

Slukas je dao najviše poena u Obradovićevom timu (14), a “dvostruko-dvostruko” učinak je kompletirao s 11 asistencija. Po 12 poena dali su De Kolo i Kalinić (2-2 slobodna bacanja, 2-4 za dva, 2-5 za tri). Uprkos porazu, videlo se koliko Fenerbahčeu znači povratak Veselog (sedam poena, šest skokova) koji se u prošlom meču vratio posle pauze od devet utakmica zbog povrede.

U Barseloninom timu najefikasniji je bio Klaver sa 17 poena (2-2 slobodna bacanja, 3-4 za dva, 3-3 za tri), a Nikola Mirotić je imao dabl-dabl s 12 poena i mirnom rukom s penala (6-6) i deset skokova. Dilejni je postigao 14 (4-7 za tri).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here