EPA/Evgenia Novozhenina
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će usvajanje preldoga zakona o pomoći Ukrajini u Predstavničkom domu SAD “dodatno upropastiti” Ukrajinu i dovesti do još više smrtnih slučajeva u sukobu.

Peskov je podvukao da će odredba u nacrtu zakona koja dozvoljava američkoj administraciji da konfiskuje zaplenjenu rusku imovinu i iskoristi je za obnovu Ukrajine narušiti ugled SAD.

On je dodao da će Rusija odgovoriti merama u skladu sa sopstvenim interesima. Peskov je napomenuo da će SAD platiti cenu za konfiskovanje ruske državne imovine, prenela je agencija RIA Novosti.

– Kada je reč o prijedlogu zakona o plenidbi ruske imovine, razmotrićemo detalje. Ako je zaista tako, Amerika će morati da odgovara za ovo. Verovatno neće biti roka. Uradićemo to na način koji je najbolji za naše interese – rekao je portparol Kremlja.

Portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je da će američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, koju je danas odobrio donji dom Kongresa, pogoršati globalnu krizu.

– Dodela američke vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu će pogoršati globalne krize. Vojna pomoć ukrajinskom režimu je direktna podrška terorističkim aktivnostima – napisala je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Prema njenim rečima, američka pomoć Tajvanu predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu, direktan put ka neviđenom pogoršanju situacije u regionu.

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je danas veliki plan pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, kao i moguću zabranu društvene mreže TikTok. Odluka o pomoći vrednoj 95 milijardi dolara, trebalo bi sledeće da bude usvojena u Senatu, gornjem domu Kongresa.

Oko 61 milijarda dolara je namenjeno Ukrajini, a taj novac već mesecima očekuje i traži ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Plan predviđa i 13 milijardi dolara vojne pomoći Izraelu, istorijskom savezniku SAD, u ratu protiv palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze. Planirano je i više od devet milijardi dolara za hitnu humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi i drugim ranjivim populacijama širom sveta, navodi se u rezimeu teksta.

Tu pomoć su pozdravili pored Zelenskog, izraelski premijer Benjamin Netanjahu, NATO i Evropska unija.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U BRICS! ZIVELA BRICS! ZIVELA RUSSIA! ZIVELA SRBIJA, BRICS SRBIJA, ZIVELA UNIJA BRICS SA SRBIJOM U NJOJ. BRICS SRBIJA, KONACNO SVOJA NA SVOME MEDU SVOJIMA.
    ONI KOJI NE VOLE ISTOK TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO STO CE ZAPAD PODRZATI MENJAJUCI RUBLJE I JUANE U EVRE I DOLLARA I TRAZITI POSAO U AMERICI I EU I NARAVNO U ALBANIJI. A SVE OSTALO LOSE ISTOKU, MENJATI ZA BOLJE ZAPADNO. I SRBIJA JE NAJBOLJE DA OSTANE NA DINAR. STO CE SE U BUDUCNOSTI SIGURNO I DOGODIGI.

  3. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here