EPA-EFE
Američki vojnici

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da “defakto” vojni savez Japana i SAD već postoji i da u tim planovima nema nikakvih novina.

– Nema tu nikakvih preokreta i novosti, postoji defakto odbrambeni savez, a mi znamo za vojni potencijal SAD koji postoji na japanskoj teritoriji, dakle blizu naših granica. To je uvek bio kamen spoticanja – rekao je Peskov, a prenosi RIA Novosti.

Japan, SAD, Australija i Filipini juče su izveli prve zajedničke pomorske vežbe u Južnom kineskom moru u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Filipina.

Juče je takođe održan i trilateralni samit SAD, Japana i Filipina posvećen boljoj koordinaciji oko pitanja Južnog kineskog mora.

Predsednik SAD Džozef Bajden ugostiće 11. aprila u Vašingtonu japanskog premijera Fumija Kišidu i predsednika Filipina Ferdinanda Markosa mlađeg, sa kojima će razgovarati o ekonomskim odnosima u Indopacifičkom regionu.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here