EPA/Valeriy Sharifulin
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Rusija neće pomiriti sa tim da u njenom susedstvu postoji država koja je spremna da zauzme Krim i nove regione svim sredstvima, uključujući silu.

– Kako možemo da dozvolimo da u našem susedstvu postoji država koja je u dokumenta unela nameru da koristi sve metode da oduzme Krim od nas? Da ne govorim o novim regionima – rekao je Peskov u intervjuu za portal Argumenti i fakti.

Istakao je da je za Rusiju važno da zaustavi proces narušavanja svoje bezbednosti i da isključi mogućnost postojanja u blizini svojih granica države koja ima agresivne aspiracije.

Peskov je dodao da je diskusija o rešavanju ukrajinskog pitanja bez učešća Rusije “apsurdna i uzaludna”.

Govoreći o planovima Kijeva da održi samit mira na kojem bi se razgovaralo o formuli predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog za rešavanje konflikta, Peskov je rekao da mnoge zemlje žele da doprinesu mirnom rešavanju situacije oko Ukrajine i da su spremne da se pridruže različitim formatima.

– Mi pozdravljamo takav stav. Ali, da li je moguće rešiti ukrajinski problem bez učešća Rusije? Odgovor je nedvosmislen – nemoguće je – naglasio je Peskov.

3 COMMENTS

  1. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА ЦАРСКОЈ РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Mislis da vrati a ne da zauzme Krim? Ta vi ste ga zauzeli, prvo unistili Krimske Tatare, pa onda kao Krim vas? E necete vise nikad – ali nikad biti mirni. Uvek ce vam rat biti nad glavom sve dok vam Putin bude sedeo na vratu Rusije.

  3. Carskoj Rusiji???? Malo si okasnio, Carska Rusija je prestala da postoji sodmah nakon Oktobarske Revolucije 1917 i zlocinom nad carskom porodicom Romanov. Nikola II ruski car je ubijen zajedno sa celokupnom porodicom 12.07.1918 godine od strane boljsevika.
    A od osnivanja Sovetskog Saveza 1922 – ni spomena nekoj Carskoj Rusiji – NEMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here