ATAImages
Dženan Lončarević je zadužen za muzičku produkciju serije

Reditelji Saša Karanović i Saša Hajduković nastavljaju rad na seriji „Hotel Balkan“ koja će gledaocima Superstar TV kanala biti dostupna već ove jeseni, kada počinje i snimanje druge sezone.

Uz stihove pesme „Kraj tanana šadrvana“ započinje romansa Vida i Marije Kuruzović, jednih od glavnih protagonista serije, a čije uloge su poverene Željku Erkiću i Tamari Milošević.

Uloga glavnog muzičkog izvođača je pripala Dženanu Lončareviću koji će za potrebe ove telenovele, inače serijskog projekta “Bosonoga produkcije” i Telekoma Srbija, izvesti čuvenu pesmu Hajnriha Hajnea, a koju je Aleksa Šantić preveo na srpski jezik 1923. godine.

Hajnea je inspirisala ljubavna legenda na Orijentu koja kaže da mladići iz plemena Azra, ukoliko nemaju dozvolu ili nisu u mogućnosti da ostvare svoju ljubav prema voljenoj ženi, odlaze u pustinju ili u rat kako bi što pre umrli zaljubljeni, jer oni ne žive život bez ljubavi.

„Kraj tanana šadrvana“ je ostala upamćena kao jedna od najlepših sevdalinki Balkana koju su pevali brojni muzičari kao što su Zvonko Bogdan, Hanka Paldum, Amira Medunjanin…

Muzika i aranžman su završeni, a ovih dana u studiju, nadomak Banjaluke, privode se kraju pripreme za snimanje spota.

– Budući da se radnja odvija paralelno „i u prošlosti i u sadašnjosti, trudili smo se da gledaocima što više približimo “ono vreme nekad“ i to kroz različite istorijske trenutke, velike priče i legende i, evo sada kroz jednu od naših najljepših pesama. Verujemo da će različite generacije pronaći poveznicu sa svojim vremenom i sa svojom istorijom – rekao je Hajduković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime