N. Rakić
Atrakcija: Muhamed je i u Kragujevcu rukom lomio kokosove orahe

Muhamed Kahrimanović (61), poznatiji u Nemačkoj kao „čovek pesnica“ planira da ovog vikenda u Beču obori još dva Ginisova rekorda. Majstor kung-fua i vlasnik 12 svetskih rekorda, u razgovoru za „Vesti“ objašnjava s kojim izazovima će se sada suočiti, ali i šta će još prirediti publici pre nego što se, sledeće godine i zvanično penzioniše.

– Najpre ću pokušati da oborim sopstveni rekord sabijanja punih, polulitarskih konzervi pića. Svaka konzerva mora biti spljoštena, a rekod mi je 97 komada. Nadam se da ću sada taj rekord da podignem na najmanje 120 konzervi – kaže Kahrimanović.

Drugi rekord će biti još interesantniji zato što će u program biti uključen i jedan od austrijskih strongmena koji će ležati na „krevetu od eksera“ dugih 15 santimetara, a naš sagovornik će na njegovom stomaku, bez ikakve zaštite, pokušati da razbije ukupno 19 lubenica. Jasno, uslov je da se niko ne povredi.

– Ukoliko uspemo, sličan nastup ćemo imati i 14. novembra u Strazburu. Ali ovog vikenda ću učestvovati i na takmičenju jedne turističke agencije iz Beča koja nudi besplatno putovanje za dvoje osobi koja čekićem uspe da brže od mene razbije 30 kokosovih oraha.

Jasno, Kahrimanović će ih razbijati golom šakom, kao što je to nedavno činio u Kragujevcu gde je bio gost Srđana Ristića koji je oborio rekord u kombinaciji zgibova i sklekova, o čemu su „Vesti“ pisale.

Kroz osmeh naš sagovornik kaže da je pokušao da izračuna koliko je kokosovih oraha do sada razbio.

– Mislim da sam ih polomio između 6.000 i 7.000. Iz Austrije su mi ponudili da najverovatnije početkom decembra oborim još jedan rekord kada je reč o kokosovim orasima. Naime, izazov je da u roku od 20 minuta razbijem 1.000 oraha, a da pritom budem priključen na aparate koji će mi meriti pritisak, puls i sve drugo.

Prethodno, u TV programu „Das Sommerfest der Volksmusik u Halle/Saale u Nemačkoj, 4. juna 2011. godine je za 60 sekundi razbio 118 kokosovih oraha.

Kahrimanović je i ranije bio podvrgavan raznim testovima, pa su tako stručnjaci iz Nemačke i Turske utvrdili da mu je snaga udarca od 300 kilograma do jedne tone!

– I lekari i mediji se čude kako mi uspeva i posle šezdesete godine da radim ove stvari, a da se pritom nijednom ne povredim. Tajna je u tome što ne dozvoljavam biološkom satu da mi stane. Zapravo, što sam stariji to imam sve veću energiju – kaže naš sagovornik koji ipak sledeće godine planira da ode u zasluženu penziju.

– Živeću na relaciji Nemačka-Bosna-Srbija. U Hamburgu ću biti pola godine, najverovatnije s novim zaduženjem – da čuvam unuke, a kako sam rodom iz Ilijaša, a žena mi je iz okoline Kragujevca, ostalih pola godine ću biti na ove dve relacije – kaže Muhamed Kahrimanović.

Neprihvaćen izazov

U višedecenijskoj karijeri, Kahrimanović je svojom „čeličnom pesnicom“ dokazivao da je moguće razbijati sve i svašta. U jednoj TV emisiji je dokazao da je moguće osloboditi se iz zakovanog mrtvačkog sanduka kao što je to uspelo Umi Turman u filmu „Kil Bil 2“.

– Posle su od mene tražili da uđem u bure koje bi zakovali, a onda me bacili u more. Pored bi bili i spasioci i doktori, ali sam to ipak odbio.

Porazio i majstora šaolina

U TV emisiji koju je u Kini gledalo 50 miliona ljudi, naš sagovornik je uspeo da pobedi čak i sveštenika iz manastira Šaolin, koji je čuven po istoimenoj školi borilačkih veština.

– Bio sam pionir nemačke televizije koja se bavila isključivo raznim izazovima i rekordima. Tako su mi na gostovanju u Kini za protivnike dali četvoricu vrhunskih majstora, od kojih je jedan bio i iz ovog manastira. Međutim, odustao je već posle devet polomljenih oraha.

I čuveni mister univerzum Ralf Miler je pokušao da mu papira u lomljenju kokosovih oraha i to čekićem. Nastupili su u emisiji uživo na RTL, a Ralf je i pored pomoći čekića izgubio tu bitku slomivši samo 40 oraha.