Youtube/Kuhinja za 10

Savršeno pohovano meso ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost.

Ovo su osnovne greške u pripremi:

1. Pohovano meso različite debljine i veličine

Većim komadima mesa potrebno je više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebalo bi da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istom tiganju i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso jednake debljine peći u isto vreme.

2. Zaboravljamo na čekić za meso

Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, ali pri tome treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali. Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite čekićem za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.

3. Pohovano meso koje smo izvadili iz frižidera

Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane i umanjiti mogućnost za pečenje hrskave šnicle. Meso bi trebalo izvaditi iz frižidera pola sata pre paniranja i obavezno ga isušiti papirnim ubrusom pre stavljanja u jaja, brašno i prezle. Na taj način sprečićete odvajanje paniranog pokrivača od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.

4. Štedimo na prezlama

Da bi šnicla imala ukusan i hrskav omotač, potrebno ju je umočiti u namirnice za paniranje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i prezlama svaki deo površine šnicle i tako sebi zagarantujte neponovljiv gastronomski užitak. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u površinu mesa, piše Punkufer.

5. Zaboravljamo na začine

Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u prezle možete dodati i nešto sitno naseckanog začinskog bilja i tako šniclama podariti dodatnu dozu ukusa.

Savet plus: Ne zaboravite pečeno meso da stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here