Pexels
Ilustracija

Muškarci često preuzimaju glavnu ulogu u krevetu, zbog čega se žene povlače i prepuštaju njima da vode igru. Ipak, ako su previše opuštene, muškarci to mogu protumačiti kao nezainteresovanost, što potencijalno dovodi do smanjenja seksualne želje. Ipak, to nije jedino što im smeta u krevetu.

Evo još nekoliko stvari koje muškarci zameraju ženama tokom seksa:

1. Glumljenje orgazma

Većina žena je nekada u životu odglumila orgazam. One to najčešće rade kako ne bi povredile partnera. Ipak, problem nastaje ako one to rade često, jer tima same sebi uskraćuju mogućnost da uživaju. Među partnerima koji stupaju u seksualne odnose treba da postoji bliskost i osećaj poverenja. Jedino tako oni mogu biti opušteni i rešiti eventualne probleme.

2. Opterećenost izgledom

Mnoge žene brinu o tome kako izgledaju pred partnerom. Izbegavanje određenih poza koje ističu celulit, stomačić ili podbradak ne samo da nema smisla, već ubija spontanost u seksu. Muškarcima je, kao i ženama, u seksu najprivlačnije samopouzdanje partnera. Potpuno je besmisleno u tim trenucima razmišljati o manama.

3. Strah od eksperimentisanja

Žena treba da bude svesna svoje seksualnosti i privlačnosti. Da bi seks bio dobar, potrebno je imati želju, ali i voleti svoje telo onakvo kakvo jeste. Žene se često povlače i ne usuđuju se da eksperimentišu, jer se plaše osude muškaraca. One razmišljaju o tome da li će nekim ponašanjem u krevetu preći “granicu”, nakon čega mogu imati osećaj griže savesti.

4. Pasivnost

Insistiranje na jednoj seks-pozi, očekivanje da on bude taj koji je u pokretu dok žena ne treba puno toga “da radi” kao i očekivanje od njega da uvek dominira, stvoriće utisak nezainteresovane ljubavnice koja u seksu i ne uživa. Studije pokazuju da je upravo pasivnost ocenjena kao najgora karakteristika u seksu.

5. Retko iniciranje seksa

Očekivanje da, kao u srednjem veku, muškarac bude uvek taj koji inicira seks je loše i često deprimirajuće za muškarce. Oni, baš kao i žene, vole i žele da se osećaju poželjno i prija im kada im njihova lepša polovina da do znanja da ih želi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here