Pet osoba uhapšeno zbog šverca kokaina

0

Navedeno je da su toku jučerašnjeg dana i protekle noći uhapšeni Dejan Dakić, Miloš Pandrc, Radan Adamović, Dragan Labudović i Miloš Kragović, jer se osnovano sumnja da su članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe koja je nabavljala i transportovala kokain sa područja Južne Amerike ka teritoriji zapadne Evrope.

Kako se navodi u saopštenju Specijalnog tužilaštva, osumnjičenima je nakon saslušanja u policiji određen mera policijskog zadržavanja od 48 sati.

Dodaje se da su, po naredbi istražnog sudije Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, pretreseni stanovi i druge prostorije uhapšenih i da je tom prilikom od Labudovića oduzet džip BMW X6, crnogorskih registarskih oznaka, kao i 540.000 evra koji su kod njega pronađeni.

Specijlano tužilaštvo za borbu protiv organozovanog kriminala blagovremeno će obaveštavati javnost o daljim aktivnostima vezanim za procesuiranje te organizovane kriminalne grupe, navodi se u saopštenju.

U međunarodnoj policijskoj akciji "Balkanski ratnik", u kojoj je učestvovala i srpska Bezbednosno-informativna agencija, zaplenjeno je protekle sedmice više od dve tone kokaina, a traga se za još 20 kesa sa tom drogom.

Kokain je urugvajska policija zaplenila na jahti "Maui", koja je plovila pod britanskom zastavom, u luci Santjago Vaskes, na ušću reke Santa Lusija, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu je 17. oktobra pokrenuo istragu protiv ranije uhapšenih Željka Vujanovića, Nikole Pavlovića i Marka Bulatovića, osumnjičenih za zločinačko udruživanje i nedozvoljenu trgovinu drogom međunarodnih razmera.

Krivični zakon Srbije za ovo delo predviđa kaznu zatvora od najmanje 10 godina, bez mogućnosti izricanja kazne ispod zakonskog minimuma.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here