Pexels

Imate problema s otkrivanjem da li se sviđate nekom dečku? Često najsigurniji dokaz može da se pronađe u govoru njegovog tela. Kako biste razumeli pokrete, gestove i držanje osobe koja vas zanima, pomoći će vam saveti Grega Hartlija, eksperta za govor tela i bivšeg ispitivača u američkoj vojsci koji je za svoj rad dobio brojna odličja, te autora knjige: “Mogu te pročitati kao knjigu: Kako uočiti poruke i emocije koje ljudi šalju govorom svog tela”.

Pet sigurnih pokazatelja da mu se sviđate:

1. Približava se

– Prvo i najbitnije, približavanje otkriva želju za intimnijim kontaktom – kaže Hartli.

Znači, ako vam se muškarac s kojim se razgovate u kafiću ili klubu približi dok razgovarate (naravno, ako je jako glasna muzika da će morati da se približi, ali ako se nakon nekog vremena što ste razgovarali u određenom položaju još više približi – to je taj znak) ili sedne bliže vama, za stolom ili separeom, znači da želi bolje da vas upozna – i to ne samo kao prijateljicu!

2. Tiše govori

– Kad muškarac govori tišim glasom, to je odličan znak – objašnjava Hartli i dodaje:

– On vam daje do znanja da je ono što vam govori samo za vaše uši. Ako vam govori nešto privatno ili tajno, to je takođe dobar znak jer muškarci to ne čine s devojkama koje im se ne sviđaju – tvrdi on.

Ako želite da mu date do znanja da se vi isto osećate, odgovorite mu jednakom merom i smanjite glasnoću, to bi uskoro trebalo iskre među vama da pretvori u pravi plamen. Ako ste na nekom glasnom mestu, gde naprosto morate da budete glasni kako biste se čuli, ovaj savet vam neće puno pomoći, zato pričekajte da izađete napolje i krenete kući. Što će tiše govoriti, to bolje za vas.

3. Zaokružuje svoje držanje

– Muškobanjast govor tela (ispravljenost, ispravljena ramena, grudi izbačene prema napred, dignuta brada) služi kako bi privukao žene iz daljine. No, kad muškarac izbliza razgovara sa ženom koja mu se sviđa, njegov stav će “omekšati” ili se “zaokružiti” – ističe Hartli.

Ako se pomalo pogrbi kad razgovara s vama, znači da se oseća prijatno i sigurno u vašem prisustvu.

4. Govori baš sporo

– Kao i ptice u plesu pred parenje, muškarac obično govori sporije i tiše kad ga neko privlači – objašnjava Hartli.

Naravno, ako ste se odlučili za popodnevni dejt i susret uz kafu – moguće je da će mu se od kofeina (i nervoze) jezik raspetljati i ubrzati.

No, dajte mu vremena, ako počne da vas uspavljuje govorom i glasom, znači da je potpuno vaš.

5. Ne može da skine pogled s vas

Njegove oči stalno prate vaše? Sve dok se ne radi o psiho zurenju, već o zadržanim, dubokom “ti si zaista divna i zanimljiva” pogledu, znači da mu se baš, baš sviđate.

Pet znakova da mu se baš i ne sviđate

1. Udaljen je jedan metar

– Ako je njegov moto “nemoj da stojiš toliko blizu mene”, znači da mu se ne dopadate, barem ne romantično – tvrdi Hartli.

Kako možete da definišete tu daljinu? Ako stoji jedan metar udaljen od vas i ne pokazuje znakove da želi da se približi (niti se naginje kad govori), to je jasan znak da baš i nije zainteresovan.

2. Ako stoji pod oštrim uglom prema vama

– Većina muškaraca ne primećuje da kad razgovara s drugim muškarcem stoji pod određenim uglom (s ramenom okrenutim prema grudima i licu te osobe), no kad razgovaraju sa ženama, naročito s onim koje ih zanimaju emotivno – okrenuti su prema njima licem u lice – naglašava Hartli.

– Ako nije okrenut prema vama licem u lice, već razgovarate tako da je njegovo telo okrenuto pod uglom prema vašem (pod 30, 45 ili 90 stepeni), nesvesno pokazuje da baš i nije zainteresovan.

3. Zvuči kao neki tip iz računovodstva

– Ako objekat vaše ljubavi s vama razgovara kao da ste neko iz njegove kancelarije – znači tempo je brz i glas je jak i relativno glasan, znači da nije zainteresovan da vaš odnos pređe u nešto više od prijateljstva ili poznanstva – otkriva Hartli.

Vremenom možete da vidite razliku, ako se njegova osećanja promene, jer je moguće da ćete mu se dopasti tek na “drugu loptu”. No, ako se nakon nekog vremena ništa ne menja, nažalost od toga takođe neće biti ništa.

4. Zuri u vaše usne

– Kada se muškarac koncentriše na vaše usne, to znači da zapravo pokušava da izbegne kontakt očima – kaže Hartli i dodaje:

– Ako izbegava pogled, možete zaključiti da nije zainteresovan. Ako pak često drži ispod vašeg lica, znate već gde, znači da je verovatno zainteresovan, ali ne na duge staze već za jednokratno horizontalno druženje.

5. Nije u skladu s vašim govorom tela

Kada se sviđate nekom muškarcu, oponašaće vaše pokrete i govor tela, a ako to ne čini, znači da mu baš i nije stalo do vas.

Hartli objašnjava kako ovo možete da proverite:

– Pokušajte malo da se nagnete prema njemu koristeći ruke kako biste naglasili to što govorite. Ako on učini isto, to je odličan znak. No, ako mu ruke ostanu potpuno mirne, kakve su i bile ili se čak odmakne od vas, to znači da nije zainteresovan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here