Promo

Posle duge prinudne pauze, koja je “pojela” celu fudbalsku sezonu u Viktoriji, svi igrači i ljubitelji ove igre nadaju se da će takmičenja u 2021. početi prema planu.

Aktuelni “lokdaun” je ponovo probudio strepnju da bi mračni scenario s pandemijom iz protekle godine mogao da se ponovi u nekom obliku, ali se svi nadaju da će se situacija već koliko ove nedelje vratiti u normalu i da će se nastaviti završne pripreme klubova za start sezone, koji je predviđen za mart.

Tako je u Fudbalskom savezu Viktorije obavljen žreb za nastupajuću sezonu u sva tri ranga Premijer lige ove države. Za ljubielje fudbala iz srpske zajednice Melburna naročito je zanimljivo bilo određivanje pariva u Trećoj Premijer ligi, u kojoj će se ove godine takmičiti Springvejl Beli orlovi.

Žreb je hteo da srpski klub čak prvih pet kola igra na domaćem terenu, u Srpskom sportskom centru Kizboro. Prvi protivnik je mladi tim člana A-lige Melburn Viktorija, a zatim sledi srpsko-makedonski derbi s Preston Lajons Makedonijom.

U trećem kolu u Srpski sportski centar dolazi Nanavading siti, a zatim i Nort Sanšajn Igls i Davton. Prvo gostovanje Orlova zakazano je tek za šesto kolo, kada Springvejl ide na noge Boks Hil junajtedu na terenu Vembli park.

Novi-stari trener Belih orlova Artur Kiričijan je u dosadašnjim pripremnim utakmicama video na delu sve potencijalne prvotimce, a konačan spisak s imenima fudbalera za prvi tim biće saopšten pred sam početak takmičenja za bodove.

Do tada je ostalo skoro mesec dana da se brusi forma i uigrava tim za početak dugo očekivanog takmičenja.

Zbog petodnevnih restriktivnih mera, od subote nema treninga, ni prijateljskih utakmica, ali ukoliko u sredu prema očekivanjima budu ukinuta ograničenja, već sledećeg vikenda se sve vraća u normalu. Nastaviće se treninzi i prijateljske utakmice, a početak nove sezone predviđen je za petak, 19. mart, u večernjem terminu od 20.30 časova.

Raspored Orlova

Prvih pet utakmica Springvejl Belih orlova u sezoni 2021:

  1. mart: Beli orlovi – Melbourn Viktori
  2. mart: Beli orlovi – Preston Lajns Makedonija
  3. april: Beli orlovi – Nanavading siti
  4. april: Beli orlovi – Nort Sanšajn Igls
  5. april: Beli orlovi -Daveton

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here