Z. M. - Vesti
Okupljanje dece i roditelja

U novu sezonu Kulturno-umetničko društvo „Branko Radičević“ ulazi s namerom da težište rada pre svega bude usmereno na rad s decom.

– Cilj je da ove godine još više omasovimo dečji ansambl, pre svega petliće, grupu koja je formirana prošle godine, ali i grupu od 8 do 12 godina – kaže Borislav Kapetanović, umetnički rukovodilac.

Probe za decu se održavaju utorkom i petkom od 18 do 19.30.

Pred nastavak rada, posle letnje pauze, članovi uprave su vredno radili i sredili prostorije, potom pozvali roditelje i decu na okupljanje, a odziv je bio bolji nego očekivan.

Uz najmlađe, i grupa veteranska grupa je nastavila rad krajem prošlog meseca.

Usvojen je plan rada za ovu sezonu, a najavljene su i aktivnosti do kraja godine. Kao prvu aktivnost KUD „Branko Radičević“ imao je učešće na otvaranju Dana Srbije i Srpske u Beču, a 19. oktobra imaće i godišnji koncert. Gosti na godišnjem koncertu biće KUD „Vuk Karadžić“ iz Badnjevca opština Batočina, najbolje društvo u Srbiji na nivou seoskih folklora. Takođe će učestvovati KUD Kolo iz Kopra i društva Mladost, Jedinstvo i Krajišnik iz Austrije.

Do kraja godine KUD „Branko Radičević“ čekaju i brojna gostovanja, najpre u goste idu bečkom društvu SKC „Mokranjac“, pa Jedinstvu i polovinom novembra putuju u Nemačku.