EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Pevač Džastin Biber prodao je svoj muzički katalog izdavačkoj kući Hipgnosis za neverovatnih 200 miliona američkih dolara.

Svetska zvezda iz Kanade prodao je svoj muzički katalog, odnosno svoja autorska i izdavačka prava, za tu sumu i tako se uvrstio na listu pop pevača koji su to uradili, prenose američki mediji.

– Džastin je zaista umetnik koji se samo jednom u generaciji rađa i to se odražava i priznaje veličinom ovog ugovora. Već 15 godina sam bio zahvalan što sam svedočio ovom putovanju i danas sam sretan zbog svega. Džastinova veličina tek počinje – izjavio je Biberov dugogodišnji menadžer Skuter Braun.

Magazin Roling Stone nazvao je ovu prodaju najvećom od svih izvođača Biberove generacije.

Neki mlađi umetnici poput Bibera takođe su počeli da prodaju svoja autorska prava.

Imagine Dragons prodali su svoj katalog kompaniji Concord Music Publishingu, a Šakira je ovog meseca sklopila ugovor s Hipgnosis Songs Fundom za celi svoj katalog.

Pevači starijih generacija kao što su Bob Dilan, Brus Springstin, Nil Jang, Stivi Niks, Sting i mnogi drugi nedavno su prodali prava na svoje tantijeme.

Mnogi umetnici su krajem 2021. godine požurili da prodaju svoja prava pre nego što je administracija predsednika Džozefa Bajdena dozvolila povećanje poreza na kapitalnu dobit.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here