Pevaju prota,đaci i studenti

0
SPC

Parohija Svete Trojice sa sedištem u Roterdamu potrudila se da i ove godine sabor u slavu i čast svetitelja Save, bude bogat i raznovrstan u kulturno-umetničkom i zabavnom delu programa. Proslava će se održati u subotu 26. februara od 17.00 do 23.30 u auli Farel Collegeu roterdamskom predgrađu Riderkerk (adresa Kastanjelaan 50, 2982 TN Ridderkerk).

Tokom popodneva i večeri gosti će imati priliku da uživaju u nastupima folklornih društava “Sveti Sava” i Tamo daleko iz Roterdama i vokalnih izvođača – prote Vojislava Bilbije, starešine Hrama Svete Trojice u Roterdamu, Helene Tošić, studenta konzervatorijuma u Amsterdamu i Sofije Marinović iz Utrehta, vođe hora tamošnje parohije Sveti Simeon Mirotočivi.

Svetosavsku akademiju upotpuniće đaci dopunske škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Roterdama, deca roterdamske i utreške parohije, hor Hrama Svete Trojice i harmonikaš Milovan Kovačić iz Roterdama. Po završetku svečanog kulturno-umetničkog dela programa sledi narodno veselje.

U proslavama Savindana koje organizuje roterdamska crkvena opština duh sabornosti uvek je na prvom mestu, što se vidi i po učesnicima koji dolaze iz cele Holandije, a organizatori ističu da je i ove godine ulaz besplatan.

Izvor:
P. V. - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here