MN Press
Dragan Stojković Piksi

“Rezultat ne predstavlja pritisak, ali u svakom slučaju utakmica je važna. Rival zaslužuje respekt, pripremamo se najozbiljnije jer drugačije ne može”, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Mađarske.

– Pristupamo najozbiljnije i tako se spremamo, juče u toku dana i sinoć smo imali video analizu ekipe Madarske jer sam želeo da moji igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje sutra u Budimpešti – izjavio je Stojković.

On se podsetio duela sa Mađarima u plej-ofu za odlazak na Mundijal u Francuskoj i pobede od 7:1 u Budimpešti.

– Shvatili smo ih preozbiljno. To je bilo pre 25 godina. Sećam se svih detalja na utakmici. Srbija, odnosno Jugoslavija imala je tada odlične igrače i zasluženo otišla na Svetsko prvenstvo.

– Mađarska je fudbalska zemlja, sila još iz vremena Puškaša, Kočiša, danas mi je drago da vidim novu Mađarsku, kako na terenu, tako u infrastrukturi, navijao sam za njih prošle godine na Evropskom šampionatu – dodao je Piksi.

Selektor je otkrio da sem Dušana Vlahovića, gotovo izvesno neće igrati ni Nikola Milenković, koji ima problem sa zadnjom ložom, ali će putovati u Budimpeštu.

Na pitanje mađarskih novinara kako je za kratko vreme od Srbije uspeo da stvori jaku reprezentaciju, Stojković je rekao:

– Ključ svega je to što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, u smislu da igrači veruju u ono što rade. Veruju u instrukcije i u ono što se traži od njih. Uspeli smo. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, ljudi ce pričati o tome i tražiti razloge. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, fudbalske i ljudske. Oni veruju i meni. Taj spoj je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segemanata – istakao je Stojković.

Utakmica između Mađarske i Srbije igra se u četvrtak od 19.30 sati na “Puškaš Areni” u Budimpešti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here