Tanjug
Dragan Stojković Piksi

Sa osmehom na licu pojavio se selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pred novinarima. Prvo što je poručio jeste da je plasman na Evropsko prvenstvo nakon remija sa Bugarima (2:2) u Leskovcu, jedan lep poklon celoj naciji.

– Raduj se Srbijo. Čestitam vam Evropsko prvenstvo. Veliki dan za srpski fudbal. Posle toliko godina Srbija će imati ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitam momcima koji su zaista i trčali, borili se, nisu se predavali, i kada smo bili u rezultaskom manjku verovali su da mogu do tog gola – rekao je Stojković.

Na konstataciju novinara, da je bilo neizvesno do samog kraja, Piksi je rekao:

– Upozoravao sam da moramo biti jako oprezni. Znamo svi da su ove utakmice jako teške na psihološkom planu. Protivnik je rasterećen, imate imperativ pobede ili nerešenog rezultata. Momci su pokazali mentalitet koji treba da krasi ekipu. Milsim da potpuno zasluženo idemo u Nemačku.

Šta nam još možete obećati selektore?

– U ovom momentu je najvažnije da smo uspeli jedan ciklus da zatvorimo na pravi način. Posle plasmana na Svetsko prvenstvo, usledio je plasman i na Evropsko. To je poklon naciji, državi, poklon svima onima koji su verovali u nas. Verujem da ste verovali, to je ono što treba da krasi naš tim. Veliki dan za Srbiju i za srpski fudbal – rekao je selektor “Orlova”.

Posle Piksija, govorio je kapiten Dušan Tadić koji se pojavio sa majicom “Vidimo se u Nemačkoj”.

– Pa, eto drago mi je sigurno što se završilo sa srećnim krajem. Krivo mi je što smo ljubiteljima fudbala priuštili nepotreban stres. Hteli smo dominantnom igrom i pobedom da odemo na Evropsko prvenstvo. U drugo poluvreme ušli smo malo bojažljivo samo da ne pogrešimo. Izjednačili su Bugari i usledio je stres u igri. Veliki uspeh, krivo nam je što nismo završili pobedom. Cilj je ispunjen, to je najvažnije. Ponosni smo. Najbitnije je da smo ispunili ono što se od nas očekivalo – zaključio je kapiten Srbije Dušan Tadić, koji je prestigao Dejana Stankovića po broju odigranih utakmica. Tadić ih ima 104 i još samo dva meča mu preostaju da prestigne rekordera Branislava Ivanovića, koji je 105 puta nosio najdraži dres.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here