Piksi otkrio hoće li Mitrović igrati protiv Iraca

0
MN Press
Dragan Stojković Piksi

Fudbaleri Srbije igraju protiv Irske meč kvalifikacija za Mundijal 2022. Utakmica se igra u utorak od 20.45 sati u Dablinu, a prvi duel u Beogradu završen je pobedom Srbije 3:2.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi osvrnuo se i na povredu najboljeg napadača Aleksandra Mitrovića, koji je strelac čak 7 golova u ovim kvalifikacijama.

– Još uvek ne znamo da li će Aleksandar Mitrović igrati sutra. Imamo još jedan dan, sačekaćemo i doneti odluku. Ako se bude dobro osećao i ako se doktor bude složio konkurisaće za tim, ali imajući u vidu prirodu njegove povrede, vrlo je neizvesno hoće li igrati – izjavio je večeras selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

On je na konferenciji za medije, uoči sutrašnjeg meča sa Irskom u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, istakao da je Mitrović veliki profesionalac, na čudesan način posvećen svom poslu i da je njegov najveći kvalitet što stalno radi za tim.

– A možda je tajna u tome što sam ja dobar i što je Mitrović konačno našao pravog trenera – našalio se Stojković nakon pitanja jednog irskog novinara zašto Mitrović, strelac sedam golova u kvalifikacijama, pruža tako dobre partije u poslednje vreme.

Mitrović je na utakmici protiv Luksemburga u subotu dobio udarac u jagodičnu kost, ali je večeras trenirao u Dablinu, međutim, zbog povrede nije trenirao povratnik u nacionalni tim Matija Nastasić.

Selektor Srbije rekao je da gostovanje u Dablinu nije lako ni za jednu reprezentaciju, ali da je njegov tim u svakom slučaju došao po nova tri boda.

– Želimo da pobedimo, ali je za mene još važniji način na koji ćemo to da učinimo. Dakle, stil igre. Prioritet je da igramo lep fudbal, da nastavimo sa napadačkom igrom. Znamo da će biti veoma teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda i napravimo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu. Poznat mi je mentalitet Republike Irske, to je ekipa koja nikada ne odustaje od svog cilja. Veoma su koncentrisani, ozbiljni, respektuju takticke zamisli svog selektora. Želeće da dokažu da zaslužuju više bodova, ali suština je da mi budemo na našem nivou i neće biti bojazni za konačan rezultat.

Stojković je dodao i da ga raduje činjenica da reprezentativci Srbije bez problema prihvataju njegovu fudbalsku filozofiju.

– Nismo puno slavili posle Luksemburga. Odmah smo se okrenuli i fokusirali na narednog protivnika. Ako hoćemo da nastavimo naš san o Kataru 2022, moramo da pobedimo u Dablinu – poručio je Stojković.

Utakmica između Irske i Srbije igra se sutra od 20.45 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here