EPA/Andrej čukić
Dragan Stojković

Zdravlje igrača je dobro, svi su radili trening, osećaju se dobro i na raspolaganju su za sledeću utakmicu. I to je dobra vest, izjavio je Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije na konferenciji za novinare pred meč sa Švajcarskom koji je zakazan za petak od 20 časova.

Srbiji je neophodna pobeda u trećem kolu grupne faze Mundijala kako bi obezbedila dalji plasman.

“Vlahović je neuporedivo bolje”

– Vlahovićevo stanje je neuporedivo bolje nego kada smo došli u Dohu. Spreman je – istakao je selektor.

– Formaciju ćete videti sutra, opcije sa jednim, sa dva, sa tri napadača su tu, radili smo na treninzima nešto za šta mislim da je trebalo da se radi, ne samo ofanzivno, već i na defanzivnim stvarima, da se urade neke korekcije i da se ne dešavaju greške koje su nas koštale pobede protiv Kameruna. Taj rezultat je došao kao plod naših grešaka, sami smo krivi, niko nama nije kriv… Sutra ćete videti sastav pa procenite koliko je napadača dovoljno – rekao je Stojković.

Švajcarski sir ili švajcarski sat?

– Mi bismo da pričamo više o siru i tim rupama, da ih iskoristimo. Znali smo još u aprilu da će utakmica protiv Švajcarske biti odlučujuća – naveo je Piksi.

– U slučaju da pobedimo videćete težinu boda protiv Kameruna. Ja ne znam šta ljudi to očekuju, da pobedimo sve i odemo u finale? Pa i drugi igraju fudbal valjda?! Dobro je da sami odlučujemo i da imamo ovu utakmicu, razumeo bih sportsku katastrofu da smo izgubili sve, da čekamo pet dana Švajcarsku, a da ne znamo šta čekamo… Mi smo u igri, ovde smo na jednom poslu, sa jednim ciljem, da damo sve od sebe. Ako je neko bolji, čestitaću, teška utakmica nas čeka, ali Bože moj, zato smo i ovde – rekao je srpski selektor.

1 COMMENT

  1. Vi ste zinuli više nego možete progutati pa će vam taj njev sir zapeti u grlu!!Slabi su vam zubi da bi odgrizli komad!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here