Tanjug
Dragan Stojković Piksi

Za nas je Mundijal praktično počeo posle utakmice sa Brazilom, znali smo da će protiv njih da bude teško i da ćemo se sa Švajcarskom i Kamerunom boriti za drugo mesto, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

On je na konferenciji za medije, pred meč sa Kameruncima, istakao je da će biti promena u timu.

– Situacija sa povredama je mnogo bolja nego pre 10 ili četiri pet dana. Pre Brazila verujte mi, nisam znao tim, kada smo došli u Katar sedam-osam igrača nije treniralo, ali to nisam smeo javno da kažem. Neko me je pitao zašto nemam osmeh, sad znate zašto, ali osmeh se polako vraća – rekao je Stojković.

Na pitanje da li je Filip Kostić spreman, selektor je rekao da fudbaler Juventusa trenira sa ekipom poslednja dva dana, punim intenzitetom i da mu je na raspolaganju, ali da ne može da kaže hoće li igrati.

On je rekao da je analiza fizičkog pada protiv Brazila napravljena, ali i da jedan poraz, pa makar od Brazila, ne može da poništi sve dobro što je napravljeno. Piksi je odgovorio i na komentar Tijaga Silve, koji je posle meča izjavio da selektor Srbije nije dobro analizirao Brazil i njihovu odbranu.

– Lako mu je da priča kad je igrao protiv rekonvalescenta, Mitrovića, da smo bili u najjačem sastavu drugu priču bi pričao. Ovako, igrali smo protiv njih bez napada – istakao je selektor i dodao da se protiv Kameruna ništa ne završava i da posle sledi Švajcarska.

– Ostali smo pozitivni i gledamo samo napred. Dobro je da je Brazil prošao i sada imamo ekipe sa kojima možemo da igramo “lice u lice” i prođemo dalje – poručio je Stojković i naglasio da je Mitrović uoči Brazila bio na 50 odsto, Vlahović na 30, a Kostić aut.

Selektor je iskoristio priliku da poželi brz oporavak Nejmaru.

– Žao nam je što se jedan od najboljih fudbalera na svetu povredio protiv nas. Nije nam to bila namera, jednostavno je nagazio na našeg igrača. Želimo mu da se brzo vrati i daće Bog da se vidimo ponovo – zaključio je Stojković.

Fudbaleri Srbije igraju u ponedeljak u 11 časova u drugom kolu Svetskog prvenstva protiv selekcije Kameruna.

“Orlovi” će sigurno želeti da se pokažu u pravom svetlu, posle zasluženog poraza od favorizovanog Brazila u prvom kolu.

3 COMMENTS

  1. Piksi pogresno.Za nas Mundijal kao i za ostale je poceo je od 20 .novembra.Prepisite od Hrvatske igru,a sa igrom ce rezultat doci sam od sebe.Prvo skoci pa onda reci Hop.

  2. Piksi nije kriv,Srbija igra dobro.Na musnijaalu svi igraju dobro.Bojim se jer sam pesimista da ce biti lose za Srbiju u petak posle Svajcarske.Svajcarxi su pobedili Kamerun.Da sE ne ponovi Rusija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here