Piling kafom i vožnja biciklom

0

 

 
 

Celulit je jedan od najvećih ženskih neprijatelja, a novi saveti u borbi protiv njega uvek su dobrodošli. U tekstu objavljenom na sajtu cromoda.com navode se korisna uputstva za eliminaciju pomorandžine kore.
x Nemojte se ograničavati samo na jedan tretman ili jedan kozmetički proizvod. Na primer, sve kreme koje sadrže kofein pomažu u borbi s celulitom, ali one rešavaju problem samo na površini kože. Potrebno je naći tretman i za dublje slojeve.
x Ako na poslu i tokom dana mnogo sedite, odmah morate nešto da promenite, ne samo zbog celulita, već i zbog kičme. Tokom dana pokušajte da što više hodate, a uveče ili ujutru bavite se omiljenom fizičkom aktivnošću. Protiv celulita najdelotovrniji su trčanje, vožnja biciklom, brzo hodanje. Upamtite: ako se ne budete bavili fizičkom aktivnošću, nećete se rešiti celulita.
x Nemojte da zaboravite na hidratizaciju. Neke žene kada počnu da koriste anticelulitnu kremu prestaju da upotrebljavaju losion za telo. To nije dobro – losion za hidratizaciju kože poželjno je koristiti čak i kad ste u borbi protiv celulita već došli do dobrog rezultata. Inače će se celulit čim prestanete da koristite proizvode za hidratizaciju vratiti. Poželjno je imati proizvod koji sadrži glicerin, hijaluronsku kiselinu, ureu ili dimetikon.
x Laserski tretmani samo će vam donekle pomoći. Važno je reći da većina njih daje samo privremene rezultate, kao i masaža.
x Počnite da četkate kožu na usvo. Ovaj tretman važan je za bolju cirkulaciju.
x Piling je obavezan! On je jedan od tretmana na koji, uz hidratizaciju, nikako ne smete da zaboravite. U borbi protiv celulita odličan je ovaj recept – masirajte se talogom kafe!
x Masaža i limfna drenaža imaju samo privremeni efekat, ali mogu da vam pomognu u borbi protiv celulita. Masaža i slični tretmani vrše pritisak na problematična područja i smanjuju količinu sala. Možete napraviti i sami svoje ulje za masažu – na svake dve kašike maslinovog ulja dodajte jednu kap eteričnog ulja borovnice. Masirajte se sve dok se ulja u potpunosti ne upiju u kožu, a tretman sprovodite dva puta nedeljno. Korisno je masirati se pre spavanja, lakše ćete zaspati jer je ulje borovnice dobro za san.
x Izbegavajte da nosite preusku odeću i donji veš. Takva odeća loše utiče na cirkulaciju, a to utiče na pojavu celulita. Kad ste kod kuće, uvek nosite komotniju odeću, neka vam se koža odmori.
x Istezanje je takođe korisno u borbi protiv pomorandžine kože. Lezite na leđa, raširite noge. Zatim privucite jednu nogu sebi i ostanite tako dvadesetak sekundi da biste osetili istezanje mišića. Učinite isto s drugom nogom i bar tri puta ponovite vežbu.

 

Sok sa papričicom
Borbu protiv celulita započnite i iznutra.Važno je da pijete bar osam čaša vode dnevno. Osim toga, koristan je i jedan koktel koji će pomoći vašem organizmu da se reši toksina i poboljša elastičnost vaše kože: iscedite sok jednog limuna i dodajte mu malo crvene papričice. Dodajte jednu čašu vode. Ujutru možete da popijete malo vode s dodatkom limunovog soka ili soka od grejpfruta.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here