Do trofeja sa penala!

0

Bez staraca nema fudbala: Četvrto mesto za veterane "Nikole Tesle"
 

Čast da otvori ovaj tradicionalni fudbalski turnir pripala je generalnom konzulu iz Hamburga Momirki Marinković. Ona se osim pozdravnog govora zahvalila FK "Nikola Tesla" za humanitarnu pomoć koju su prikupili u dve velike akcije koje su organizovali, ali i za donacije članova, prijatelja i navijača kluba sa kojom su pomogli poplavljena područja.

 

Nagrade

Četiri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima, kao i najistaknutiji pojedinci. Za najboljeg strelca proglašen je Turčin Tamer Donmenc iz nemačke ekipe Vintenhude, a za najboljeg golmana čuvar mreže prvog tima "Tesle" Đorđe Milanović. Za uspomenu na ovaj turnir organizator je nagradio i sudije sa malim peharima u obliku sudijske pištaljke.

Osim u dobrom fudbalu posetioci, njih oko 500, mogli su da uživaju i u dobroj muzici, nastupu najmlađe grupe folklornog ansambla SKUD Mladost iz Hamburga. Naravno, i gurmani su imali na raspolaganju izobilje domaćih specijaliteta, roštilja i pića.
Ulogu jednog od favorita opravdala je prva ekipe "Tesle", ali nije bila tako ubedljiva kao što se očekivalo.

 

Rezervisti ("Tesla" II), koji su pre nekoliko dana kroz baraž izborili plasman u Krajsligu, nisu bili na visini zadatka, pa su turnir završili u predtakmičenju. Prijatno iznenađenje bila je ekipa veterana "Tesle", koja je uspela da se domogne polufinala i turnir završi na 4. mestu. Razočaranje je svakako prošlogodišnji pobednik Atletiko Balkan (ekipa sastavljena od igrača sa prostora bivše Juge koji se takmiče u višim ligama). Velikim iznenađenjem može se smatrati i plasman Jedinstva u drugu fazu takmičenja, ekipe koju čine "naši Romi", a koja se takmiči u rekreativnoj ligi. Iznenađenje predstavlja i plasman u finale Kroacije Panterasa, sastavljene od mladih hrvatskih fudbalera od kojih većina igraju u nemačkim klubovima.

 

Pozdravni govor i zahvalnost: Generalni konzul Momirka Marinković
 

Zanimljivo je da su se na ovom turniru nadmetali fudbaleri skoro sa svih strana bivše Juge, a osim navedenih timova igrala je bosanska Hamdija, makedonski Ilindan, kao i Srpski klub iz Berlina SK Srbija.

 

Nevreme protiv fudbala

Zbog lošeg vremena u poslepodnevnim satima (kiša sa grmljavinom) organizator se sa kapitenima ekipa finalista dogovorio da ništa ne rizikuju i umesto da se igra 2×12 minuta, pobednika odluče penali. Prvotimci "Tesle" su bili uspešniji i sa 5:4 savladali Kroaciju Panteras. Naš tim je i finale izborio identičnim rezultatom, pošto je u regularnom delu bilo 0:0. Propozicije su nalagale da se u borbi za 3. mesto izvode samo penali, gde su veterani "Tesle" izgubili sa 5:4 od nemačkog tima Vinterhude. Posle pobede, fudbaleri "Tesle" napunili su pobednički pehar šampanjcem i nazdravili.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here