Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

0

Oskar Pistorijus je tokom suđenja plakao i slinio tokom suđenja. Uz mučne scene rekonstrukcije ubistva čak je i povraćao
 

Sudija je rekla da je Pistorijus oslobođen dve optužbe vezane za posedovanje vatrenog oružja, ali da je prekršio zakon jer je mesec dana pre ubistva pucao iz pištolja u jednom restoranu.

 

Sudija je juče navela da tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza da Pistorijus bude osuđen za ubistvo s predumišljajem. Oskar Pistorijus reagovao je suviše brzo i koristio je preteranu silu, i umesto da je pozvao službe bezbednosti, pucao je na osobu za koju je verovao da je uljez, izjavila je juče sudija.

 

Pistorijus je 14. februara prošle godine u svojoj kući u Pretoriji ubio svoju devojku Rivu Stenkamp. Atletičar je tvrdio da ju je greškom ubio, pošto je mislio da je provalnik. Hicima iz pištolja, kroz zaključana vrata toaleta, Pistorijus je Stenkampovu pogodio u glavu i ruku.

 

Pistorijus, koji trči pomoću proteza od ugljeničnih vlakana, prvi je atletičar kome su amputirane obe noge do kolena, a koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. On je na Igrama u Londonu 2012. stigao do polufinala trke na 400 metara.

 

Pistorijus je najuspešniji sprinter paraolimpijac. Bio je šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008 i 2012. godine u trkama na 100, 200 i 400 metara i u štafeti na 4×100 metara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here