Da li je potrebno da rizikujemo živote zbog gej parade?

0

Scene sa neformalne parade ponosa iz 2013. godine
 

U saopštenju se pitaju da li je potrebno da zbog jedne suštinski apsurdne manifestacije grad potroši milione da bi zaštitio "šačice svojih sugrađana i njihovih gostiju" koji će paradirati nekoliko stotina metara u centru Beograda.

"MUP mora da dovede iz svih krajeva Srbije hiljade policajaca, da im obezbedi boravak u glavnom gradu, dnevnice, obroke, a pritom, vrlo je realna mogućnost da mnogi od njih budu povređeni, a možda i da izgube život", poručili su iz Sindikata policije.

 

Žandarmi neće da štite gejeve

Prema njihovoj proceni da bi manifestacija bila obezbeđena potrebno je angažovati bar 10.000 srpskih policajaca, a to kako su naveli neće platiti ni mentori ni zagovornici Gej parade nego ekonomski nejaka Srbija.

Iz sindikata navode da se policija već nekoliko godina nalazi između "čekića i nakovnja" kada je u pitanju održavanje Gej parade.

"Od MUP se očekuju bezbednosne procene, odnosno da se desi čudo pa da svi budemo oduševljeni pobornici okupljanja homoseksualaca i sličnih u sred Beograda. Ako ne iskažemo dovoljnu dozu oduševljenja, dolaze "packe" sa Zapada, odakle je i došlo ovo apsurdno paradiranje. Naravno, nas ne zanima pozadina nego naše kolege, koje treba svim ekstremističkim i drugim grupama da izađu na crtu", poručeno je iz Sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here