Pistorijus oslobođen optužbi, presuda u petak

0

Greškom ubio devojku: Oskar Pistorijus
 
Sudija Tokozile Masipa je pred Vrhovnim sudom u Pretoriji navela da tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza da Pistorijus bude osuđen za ubistvo s predumišljajem.

 

Ona je rekla da samo Pistorijus može da kaže o čemu je razmišljao u tom trenutku, ali da smatra da nije imao nameru da ubije svoju devojku.

 

Oskar Pistorijus reagovao je suviše brzo i koristio je preteranu silu, i umesto da je pozvao službe bezbednosti, pucao je na osobu za koju je verovao da je uljez, izjavila je danas sudija, najavivši nastavak čitanja presude za sutra.

 

"Smatram da je optuženi reagovao previše brzo i da je koristio preteranu silu. U tim okolnostima, jasno je da je delovao iz nehata", rekla je sudija Tokozile Masipa.

 

Pistorijus je 14. februara prošle godine u svojoj kući u Pretoriji ubio svoju devojku Rivu Stenkamp. On je rekao da je greškom ubio svoju devojku, pošto je mislio da je provalnik. Poznati atletičar je hicima iz pištolja, kroz zaključana vrata toaleta, Stenkampovu pogodio u glavu i ruku.

 

Pistorijus, koji trči pomoću proteza od ugljeničnih vlakana, prvi je atletičar kome su amputirane obe noge do kolena a koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. On je na Igrama u Londonu 2012. stigao do polufinala trke na 400 metara.

 

Pistorijus je najuspešniji sprinter paraolimpijac. Bio je šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008 i 2012. godine u trkama na 100, 200 i 400 metara i u štafeti na 4×100 metara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here