OEBS kontroliše Rusiju

0

Predsednik Švajcarske Didije Burkhalter i predsedavajući OEBS-a je odgovoran za misiju posmatrača na istoku Ukrajine, gde je došlo do sukoba
 

Burkhalter je odgovoran za misiju posmatrača na istoku Ukrajine, gde je došlo do oružanog sukoba snaga Ukrajine i proruskih separatista za koje Zapad tvrdi da imaju podršku Rusije.

 

Separatisti kontrolišu neke sektore granice što im, kako tvrdi Kijev, omogućava da dobijaju pojačanja iz Rusije, uključujući i tešku vojnu opremu.

 

"Mi želimo da nastavimo da pomognemo smirivanje krize. Pokušavamo da se brzo

Kažnjavaju Ruse, uništavaju sebe

osposobimo za kontrolu granice Rusije i Ukrajine, koristeći bespilotne letelice", rekao je Burkhalter posle sastanka s predsednikom Letonije Andrisom Berzinsom.

 

Burkhalter koji je u ponedeljak zatražio jačanje posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini posle potpisivanja protokola u Minsku o prekidu vatre, insistirao je ponovo u četvrtak na značaju "političkih procesa i nacionalnog dijaloga" za "izgradnju prave budućnosti
Ukrajine".

 

Protokol koji su, prošlog petka, u Minsku potpisali predstavnici Ukrajine, Rusije i OEBS-a, poverava OEBS-u nadzor prekida vatre, kao i rusko-ukrajinske granice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here