Pit Doerti u zemlji čuda

0

Rani "radovi" Pita Doertija – rastavljen sa pameću 

 

Doerti je, dakle, gostujući na festivalu u Minhenu otpevao stihove nekadašnje nacističke himne "Dojčland, Dojčland, iber ales", posle čega ga je voditeljka programa prekinula i zamolila da napusti scenu.

 

Pevač grupe "Bejbišembls" (Babyshambles), poznat po javnim ispadima pod uticajem droge, izviždan je pošto je otpevao stihove "Nemačka, iznad svega".

 

"Bili smo odlučni da što pre prekinemo nastup Pita Doertija", objasnili su organizatori festivala, koji je direktno prenosio Državni radio Bavarske.

 

Stihovi koje je Doerti otpevao deo su prve strofe "Pesme Nemaca", nemačke nacionalne himne. Prva strofa korišćena je kao nacistička himna u vreme Adolfa Hitlera.

 

Ta strofa nije zvanično zabranjena, ali se ne izvodi još od kraja Drugog svetskog rata. Treća strofa "Pesme Nemaca" posle rata je postala nemačka himna kakvu danas znamo. Doerti je od 2003. do danas hapšen nekoliko puta zbog posedovanja i korišćenja narkotika, kao i raznih prekršaja koje je činio pod uticajem droge.

 

Veliki skandal izbio je 2005. godine, kada je njegova tadašnja devojka, manekenka Kejt Mos, snimljena kako ušmrkva kokain tokom jedne probe Doertijevog benda „Bejbišembls". Posle dve godine burne veze, u leto 2007. Doerti i Mosova su se razišli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here