PKS

Privredna komora Srbije u saradnji sa Upravom carine Srbije organizuje završnu koferenciju projekta ”Tehnička pomoć za uspostavljanje institucionalnog okvira za implementaciju  automatizovanog uvoznog (AIS) i izvoznog  (AES) sistema”.

Učesnicima skupa obratiće se:

  • Kristina Đurić, direktor Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova, Privredna komora Srbije
  • Danijela Vazura, državni sekretar, Ministarstvo finansija
  • Ingve Engstrom, šef Sektora za saradnju, Delegacija EU u Srbiji
  • Verica Ignjatović, v.d. pomoćnik ministra, Sektor za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Ministarstvo finansija
  • Veselin Milošević, v.d. pomoćnik direktora – koordinator, Uprava carina Republike Srbije
  • Smiljana Kovačević, v.d. pomoćnik direktora, Sektor za carinske postupke, Uprava carina Republike Srbije

Uprava carine Republike Srbije je tokom 2018. i 2019. godine, sa  ciljem dalje modernizacije, nastavila realizaciju projekta ”Tehnička pomoć za uspostavljanje institucionalnog okvira za implementaciju  automatizovanog uvoznog (AIS) i izvoznog sistema (AES)” koji se finansira sredstvima iz pretpristupnih fondova EU (IPA 2013).

Cilj projekta je stvaranje uslova za primenu automatizovanih sistema uvoza (AIS) i izvoza (AES), što znači uvođenje bespapirnog uvoznog i izvoznog postupka koji značajno olakšavaju i unapređuju poslovanje privrednih subjekata.

Na završnom događaju će biti prezentovane osnovne informacije o uvođenju automatizovanih sistema uvoza i izvoza i carinskih odluka o kojima će govoriti predstavnici Ministarstva finansija, Uprave carina Srbije, Delegacije EU u Republici Srbiji i eksperti angažovani na projektu.

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da učestvujete na ovom skupu, a potvrdu učešća (sa kontakt detaljima učesnika) možete dostaviti elektronski na: bojana.ruzic@pks.rs, do 15. jula 2019. godine.

Datum realizacije stručnog skupa je 16. jul 2019, u 10:00 časova, Privredna komora Srbije, Resavska 15, sala 1, prizemlje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here